Пилоти дават най-доброто от себе си на Ридо Пилоти дават най-доброто от себе си на Ридо

130 състезатели от четири държави ( България, Румъния, Молдова и Гърция) взеха участие в завършилия трети кръг на BMU European championship и втори кръг на Републиканския ни шампионат по мотокрос.

Въпреки прогнозите за дъжд, над легендарното трасе „Ридо“ в Самоков не валя през целия ден и мотополигона беше в перфектно състояние за каране във всички състезателни маншове. Идеалните условия накараха пилотите да покажат най-доброто от себе си и в двата дни на състезателния уикенд.

При най-малките машини 50 кубически сантиметра крайната победа отиде в Румъния благодарение на Андрей Сенчеа. Той изпревари Никола Мутафчиев ( СК Панчо рейсинг тим, КТМ) и сънародника си Стефан Стоичицу (КТМ) . В този ред тримата се качиха на подиума за награждаване след двата манша.

В МХ 65 двоен категоричен успех постигна Венцислав Тошев ( СК Мото спорт Варна, КТМ). Мартин Лалев ( МСК Севлиево, КТМ) и Илия Димитров ( СК Киппен МХ рейсинг, КТМ) финишираха на втората и третата позиция.

Християн Георгиев ( СК Мото спорт Варна, КТМ) победи конкуренцията в МХ 85.

И в двата манша и заслужено се качи на първото място за награждаване. Золтан Ордог (Румъния, Yamaha) стана втори. С третото място от Самоков си тръгна Мирослав Димитров (СК Киппен МХ рейсинг, Yamaha).

В МХ 2 Хакан Халми (МСК Севлиево 2004, КТМ) не даде шанс на останалите пилоти и пресече финала и в двете пробягвания. Той имаше сериозен аванс пред Николай Малинов (СК Киппен МХ рейсинг, КТМ) и Жулиан Георгиев (СК Киппен МХ рейсинг, Kawasaki).

В МХ 1 Майкъл Иванов (СМК Пловдив мотор спорт, КТМ) отново беше над всички в този клас.

Напълно закономерно постигна третата си поредна победа от началото на сезона за BMU Европейския шампионат. Вторият и третият си размениха по едно второ място в маншовете. На стълбичката се наредиха Любомир Васев (СК Киппен МХ Рейсинг, Yamaha) и Стефан Нейчев ( МСК Еър Макс рейсинг, Yamaha).

Юлиан Райчев (СК Панчо рейсинг тим, Kawasaki) завърши първи в МХ, следван от Григор Царев ( Джи Ар Си Моторспорт 2020, КТМ) и Йонут Кояну (Румъния, Yamaha) .

При МХ Seniors крайната победа завоюва Васил Стоянов (СК Киппен МХ рейсинг тим, Honda). Станко Боянов (МСК НСА моторспорт, Kawasaki) стана втори, а Захари Томов ( МСК М 6 Ямаха рейсинг, Homda) е трети.

Със специални плакети бяха наградени пилотите, които се качиха на подиума в проведената М6 Yamaha Cup Juniors ( класовете МХ 50, МХ 65, МХ 85 и МХ 2 juniors )

Следващият кръг от календара по мотокрос ще бъде на 5 и 6 септември в Кортен., Община Нова Загора.

Източник: БФМ

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0