Маркес и Лоренсо се възстановяват след операции Маркес и Лоренсо се възстановяват след операции

Световният шампион Марк Маркес и новият му съотборник Хорхе Лоренсо се подложиха на операции заради контузии.

Маркес претърпя успешна операция на лявото рамо и остана в болницата за 48 часа. Той се стреми да бъде изцяло във форма за първия тест в началото на февруари 2019 г. на пистата Сепанг в Малайзия. Пилотът на Repsol Honda направи първите тестове за 2019 г. във Валенсия и Херес, а след това на 4 декември бе опериран в болницата Universitari Dexeus. Операцията бе направена от д-р Хавиер Мир, д-р Виктор Марлет и д-р Тереса Марлет, които са членове на (Каталунския институт по травматология и спортна медицина), като са оправили постоянно изместващото се ляво рамо. Проблемът продължи през цялата година.

Маркес ще бъде пуснат от болницата утре, в зависимост от възстановяването му. Следващата седмица Маркес ще започне шест седмична програма за рехабилитация в родния си град Сервера, за да се възстанови от операцията.

Ден преди операцията на Маркес, д-р Хавиер Мир оперира и Хорхе Лоренсо. Това стана в понеделник в същата болница, където бе направена хирургическа намеса на десния крак на Лоренсо, който получи фрактура при падането в Арагон.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *