Новият Mercedes-Benz GLA вече и у нас

Силвър Стар представи в своите дигитални каналия новия Mercedes-Benz GLA. Това е лайфстайл ориентиран SUV, с изразен характер, повече пространство и допълнителна безопасност. Моделът залага на удобство, интуитивност и ефективност на вградените системи.

Характерът на автомобила е значително подсилен в сравнение с предишното поколение.

Новият GLA е с 10 см по-висок. Предлага повече пространство в интериора и динамично излъчване в екстериора. Предните две места – за водача и за пътника са позиционирани по-високо и по-изправено в сравнение с предходния модел. Това е типично за SUV автомобилите.

Въпреки че е с 1 см по-къс от предшественика си отвън, автомобилът е по-просторен. Особено за пътниците на втория ред. Вместимостта на багажника също е увеличена и достига 1430 л.
4MATIC моделите серийно са оборудвани с офроуд технически пакет. Той включва допълнителна програма за офроуд шофиране. Благодарение на нея се оптимизира сцеплението при по-трудни терени. Има функция за подпомагане при офроуд спускания и офроуд визуализация на дисплея. Те са в комбинация с предните MULTIBEAM LED фарове и специална светлинна функция за офроуд шофиране.

Новият GLA има всички силни страни на сегашното поколение компактни автомобили на Mercedes-Benz.


Инфотеймънт системата MBUX с гласово управление е вградена вече като стандарт. В помощ на водача идват и новите системи за асистиране. Например функцията за формиране на коридор за автомобил със специален режим. Или тази за предупреждение при излизане. Тя сигнализира на водача за приближаващи се велосипедисти, превозни средства или хора, засечени в близост до пешеходна пътека. Има също и активен спирачен асистент с функция за завиване и кръстовище.

Мощните четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели са напълно модернизирани за новото издание на серията компактни модели.

В сравнение с предишното поколение те се характеризират със значително подобрени мощност и въртящ момент, както ефективност и намалени емисии. GLA 200d 4MATIC например разполага с двулитров дизелов двигател с мощност 150 к.с. Той е в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия 8G-DCT. GLA 200 бензин е с мощност 163 к.с. също с автоматична трансмисия като стандарт.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.