Honda с нов проект – Rebel 1100, "бърка в паничката" на H-D и Indian

Honda работят по проект за Rebel с по-голям обем на двигателя. Поне така твърдят японски медии. Новият мотоциклет трябва да има двигател, базиран на Africa Twin. Самият модел Rebel е популярен по света с това, че го избират хора, искащи нещо различно от своя среден круизър.
Досега моделът бе с 500-кубиков двигател. Той бе твърде малък и затова Harley-Davidson и Indian бяха спокойни за техните машини. Сега обаче, след като от Honda работят по голям круизър, с това директно „бъркат в паничката“ на американците.
Новият байк ще се нарича  Rebel 1100 и ще бъде задвижван от двигател с обем 1082 куб. см от Africa Twin. Ако проектът се осъществи, то мощността от 45 ще стане 100 к.с. Байкът ще изглежда като този на снимката.
Rebel е известен като мотор за начинаещи. Има ниска седалка, нисък център на тежестта и малък двигател. Така Rebel се е смятал за „учебен“ в последните 35 години. Той е сред леките пътни мотоциклети и круизър за начинаещи. Това е, ако малкия бобър е с 500-кубиков мотор.
Ако от Honda му сложат големия новият 1084-кубиков двигател от Africa Twin, бобърът ще стане Rebel 1100. Тогава японците ще образуват нерви на американците. На  Indian ще отнеме пазар на Sportster и Scout.  На Harley-Davidson ще „подлее вода“ при Dyna Low Rider S и Softail Low Rider S.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.