Новият Jaguar I-PACE по-интелигентен и с по-бързо зареждане Новият Jaguar I-PACE по-интелигентен и с по-бързо зареждане

Новият Jaguar I-PACE предлага обновена по-интуитивна информационно-развлекателна система. Има и възможност за по-бързо зареждане. Това прави шофирането на електрически автомобил по-лесно от всякога.

Jaguar I-PACE е първият в света изцяло електрически премиум SUV автомобил. От дебюта си досега е спечелил повече от 80 световни награди. Сред тях са Световен автомобил на годината 2019, Световен автомобилен дизайн на годината и Световен еко автомобил. Jaguar наруши всички правила и стана първият и най-добрият електрически SUV автомобил.

Два електромотора на всяка ос произвеждат изключителни комбинирани характеристики от 400 к.с. и 696 Нм. конструкцията е алуминиева и с нисък център на тежестта. Затова I-PACE предлага ненадминат баланс между динамика, изисканост, лукс и пъргавина.

Jaguar I-PACE предлага още повече технологии, за да направи живота с електрически автомобил по-лесен и по-полезен от всякога.

Това е първият Jaguar, който представя новата информационно-развлекателна система Pivi Pro. Интуитивна за ползване като смартфон, Pivi Pro е бърза и отзивчива с подобрена EV навигация. Тя може да покаже дали наблизо има станции за елетрическо зареждане и дали се използват в момента. Също  колко струват и колко време ще отнеме зареждането.

I-PACE сега се предлага с 11 кВт бордово зарядно устройство като стандарт. То  позволява на клиентите с достъп до трифазно захранване със значително по-бързо зареждане. Когато са свързани към 11 кВт кутия за стена, могат да постигнат захранване до 53 км на час (WLTP). Докато пълното зареждане сега отнема само 8,6 часа. Това е идеално за зареждане през нощта у дома.

Най-важното в настоящата среда е благополучието на пътниците и поради тази причина йонизацията на въздуха в купето вече включва PM2.5 филтрация за улавяне на ултра фини частици и алергени във въздуха. I-PACE може дори да филтрира въздуха в купето, преди да започне пътуването.

Екстериорният дизайн е подобрен с ново покритие на решетката в цвят Atlas Grey. Има и подобрена палитра цветове, нова гама гуми и джанти. Нов е луксознеьт пакет Bright, предлаган при всички модели I-PACE.

Jaguar I-PACE сега предлага обновена по-интуитивна информационно-развлекателна система. Възможността за по-бързо зареждане прави шофирането на електрически автомобил по-лесно от всякога.

Jaguar I-PACE е създаден, за да гарантира, че през цялото пътуване клиента ще бъде спокоен и притежаването на електрически автомобил ще е възможно най-лесно.

  • С пробег до 470 км (WLTP) и батерия от 90 киловатчаса, клиентите, които пътуват до офиса и обратно, ще трябва да зареждат своя I-PACE само веднъж седмично.
  • I-PACE се предлага с 8 години или 160 000 км гаранция на батерията.
  • Jaguar разработи приложението iGuide, което улеснява намирането и разбирането на основните функции на Jaguar I-PACE. Ръководството може да бъде инсталирано на мобилен телефон.
  • Всяка точка за зареждане в домашни условия, инсталирана от препоръчаните партньори на Jaguar, е интелигентно свързана. Това означава, че може удобно да се активира и деактивира зареждането  от личния смарт телефон.
  • Когато се зарежда на обществени места, кабелът за зареждане се заключва на място заедно с автомобила. Не може да бъде изключен, докато превозното средство не се отключи. Така може  да се разхождате, докато I-PACE се зарежда.
  • Jaguar I-PACE разполага с еко режим. Той спомага за запазване на пробега, като намалява изчерпването на енергията и насърчава по-ефективен стил на шофиране. Освен това прави фини промени в температурата на купето, рециркулация на въздуха и други характеристики. Това може да се  премахне чрез настройките на менюто.
  • I-PACE е оборудван и със системата за актуализация на софтуера по въздуха (SOTA). Това означава, че системите, включващи информационно развлечение, управление на батерията и зареждане, могат да се актуализират дистанционно. Така  I-PACE може непрекъснато да се подобрява във времето.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *