MXGP: Втора поредна победа на Херлингс

Заводският пилот на КТМ Джефри Херлингс спечели втора поредна победа в световния шампионат по мотокрос. Той триумфира в Гран при на Нидерландия. На подиума му асистираха световния шампион Тим Гайсер с Honda и Арминас Ясиконис  с Husqvarna.
В първия манш на пясъчното трасе във Валкенсвард, най-бърз бе Гайсер. Той финишира с 21,202 сек. пред Херлингс. Интересното бе, че Гайсер бе 33-и на квалификацията. Въпреки тава успя да спечели манша.  Трети стана Ясиконис, следван от шампиона в МХ2 за 2019 г. Хорхе Прадо с КТМ. Пети бе Готие Полен с Yamaha, а 6-и – Клемент Десал с  Kawasaki.

Във втория манш ролите се размениха. Първи стана Херлингс, а след него – Гайсер.

Това донесе и победата на Херлингс във втория кръг от шампионата. Иначе и той, и словенеца взеха по 47 т. от Валкенсвард. Отново трети бе Ясиконис, следван от Шон Симпсън с КТМ. На 5-а позиция финишира Антонио Кайроли с КТМ, а 6-и стана Джереми ван Хоребек с Honda.
Във временното класиране след два кръга първи е Херлингс с 94 т., следван от Гайсер с 85, Кайроли с 68 и Десал с 60.
Нашият пилот Петър Петров с КТМ взе 5 точки от Валкенсвард. На тренировките той падна и получи контузия, която се отрази на представянето му. В първия манш Петров стана 31-и, но във втория финишира 16-и. Във временното класиране той е на 22-о място със 7 т.
Междувременно стана ясно, че ФИМ отложи състезанието за Гран при на Трентино. То трябаше да бъда на 4 и 5 април, но бе преместено за 18 и 19 юли. Причината е продължаващата епидемия от коронавирус в Италия.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.