MXGP: Победа на Кайроли във Великобритания MXGP: Победа на Кайроли във Великобритания

Антонио Кайроли от екипа на Red Bull KTM Factory Racing спечели втора поредна победа за сезона. Той бе най-бърз и във втората Гран при от световния шампионат по мотокрос в клас MXGP за сезон 2019. Тони триумфира на трасето в на трасето Матерлей Бейсин във Великобритания. Втори в британската Гран при стана Тим Гайзер от екипа на HRC с Honda CRF450RW, а подиумът допълни Готие Полен с Yamaha.

Гайсер спечели квалификацията и доминираше в почти всяка сесия. Той щеше да спечели и първия манш, ако не беше грешката, която допусна като лидер и пред него финишираха Антонио Кайроли и Готие Полен.

Тим Гайсер атакува като лидер първия завой и имаше добра позиция и в двете състезания. За съжаление в първото падане го остави на трето място. Въпреки че все още беше най-бързият състезател на трасето, той нямаше възможност да стопи разликата между себе си и първите двама.

Второто състезание започна по същия начин, но този път Гайсер успя да измъкне преднина от пет секунди в средата на манша, преди да задържи зад себе си Антонио Кайроли, за да вземе първата си победа в състезание през 2019 г. Кайроли остана втори и спечели надпреварата, а трети бе Полен. Кайроли води във временното класиране с 97 т., а на 8 след него е Гайсер с 89. Полен е 3-и със 74 т. преди 3-и кръг от шампионата на пясъчното трасе във Валкенсваард, Холандия.

Българският пилот Петър Петров с КТМ стана 20 и 21 в двата манша и взе първата си точка.

В малкия клас МХ2 първи стана Томас Кяер Олсен. Датчанинът с Husqvarna спечели и двата манша.

В първия на второ и трето място бяха съответно германецът Хенри Якоби с Kawasaki и Том Виал от Франция с КТМ. Във втория манш след Олсен  бе Калвин Вандерен с Honda, а трети бе Якоби. На подиума за Гран при на Великобритания се наредиха Олсен, Якоби и Виал.

Българският пилот Хакан Халми с КТМ бе 36-и в първия манш.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *