Новият M6 Yamaha Racing Team с две мотокрос училища и състезание през 2019

Седмица преди старта на републиканския шампионат по мотокрос в Поморие, изцяло новият отбор Yamaha M6 Racing Team представи плановете си за 2019 г. Програмата на е изключително богата. Включва две издания на успешното от 2018 мотокрос училище „Ябълка“. Тази година то ще прерастне в M6 Academy, както и състезание M6 YAMAHA Cup „Ябълка“ 2019.

Основната амбиция на M6 Racing Team е да положи началото на по-добро развитие на младите мотокрос таланти в България.

Мартин Тодоров – 11-кратен шампион на България и мениджър на отбора казва: “Реших, че искам да създам свой отбор и да го развивам по начин, който смятам за правилен. Може само да ме радва, че тази концепция и визия веднага получиха подкрепа от спонсори и много приятели. Това ме обнадеждава, че още в самото начало поемаме в правилната посока.“
През 2019 г. кампанията за обучение на млади мотокрос таланти M6 Academy ще бъде на две части. Първата в Главиница (Силистра) на 29-30 юни и в Габрово на 17-18 август. Тя ще представлява два двудневни лагера. На тях много състезатели ще получат ценни съвети и напътствия и ще подобрят карането си през сезона. В рамките на M6 Academy ще се състои и мотокрос „Ябълка“.
През 2019 за M6 Racing Team ще се състезават многократният балкански и републикански шампион Мартин Тодоров в клас МХ и младите мотокрос таланти Цветан Бузин – в клас МХ85 и Дани Цанков в клас МХ65.

Тодоров казва: „2019 ще бъде дебютен сезон за Цветан Бузин. Той кара едва от няколко месеца и се очертава като едно от обещаващите деца в българския мотокрос. Роден е на 19 април 2007 г. В момента го подготвям за първото състезание и ще се включи в шампионата най-вероятно на кръга в Троян. Дани Цанков кара от близо две години. Той е от бързо развиващите се млади таланти. Роден е на 20 февруари 2009 година в Перник. Миналия сезон завърши на 11-то място в републиканския и на 5-то в балканския шамипонати“.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.