Рики Брабек с Honda спечели рали Сонора

Подготовката на заводският пилот на HRC Рики Брабек за рали „Дакар“ 2020, стартира два месеца след финала на състезанието за 2019 г. Американецът остави отлична оценка за представянето си. Сега Брабек продължи да впечатлява в мексиканската пустиня.

Пилотът на Monster Energy Honda спечели победата в рали Сонора. Той  доминираше в състезанието в пустинята на северозападната част на Мексико.

За втори път Брабек спечели трофея в досегашните пет издания на пустинната надпревара. Тя се провежда в граничния регион между Мексико и САЩ близо до Калифорнийския залив.
През петте състезателни дни и общо шест специални етапа бяха оспорвани. Разстоянието бе над 1300 км по маршрута от Сан Луис Рио Колорадо до Ермосильо. Състезанието включваше участъци от безводни пътища, някои от които бяха разбити от последните дъждове в района. Други бяха отсечки с по-висока скорост. Освен това имаше около 500 км дюни, феш-феш и камилска трева. Ралито предложи възможност да се кара по пътна книга в условия, много сходни с тези на самия рали Дакар.

Брабек, който кара Honda CRF450 RALLY на Honda Monster Energy, получи подкрепата на Джони Кембъл, екипът JCR и American Honda.


Рики зададе темпото на състезанието от самото начало. Той спечели победи в първите три етапа, с което отвори  разлика от над половин час над съперниците. Американецът умело управлява двата последни дни. Така достигна финала в столицата на региона Сонора с разлика от 37:15 мин. пред най-близкия пилот на второ място.
Победата в Сонора, предшествана от победата в Mint 400, донесе на Рики Брабец две първи мета в по-малко от 15 дни. Но за него няма почивка, тъй като тази седмица пилотът на Monster Energy Honda ще стартира в трето поредно състезание на AMA National Hare & Hound в Айдахо.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.