MXGP: Отмениха Гран При на Китай по мотокрос

ФИМ и промотърът на MXGP – Infront Moto Racing отмениха състезанието за Гран при на Китай. Състезанието от световния шампионат по мотокрос отпада заради пандемията от COVID-19. От китайската федерация CAMF и компанията H&H Sports Protection Group LTD се надяват, че състезанието ще се състои през 2021 г.

Преместено е и състезанието за Гран при на Русия от 2 август за по-късна дата през октомври или ноември. Причината е пандемията и забраната за пътуване.

Според Infront Moto Racing, през този сезон в календара могат да се включат 10 или 12 състезания в Европа между средата на август и края на октомври. Програмата включва и Мотокроса на нациите, който трябва да бъде в Ерн, Франция на 26 и 27 септември.
Окончателните дати за европейските кръгове от световния шампионат в MXGP и MX2 ще бъдат обявени до края на юни. Това важи и за стартовете от европейските първенства.  В зависимост от развитието на пандемията, през ноември и декември календарът пак да бъде променен. Тогава в него може да се включат състезания и извън Европа.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.