MXGP: Херлингс и Прадо, първите победители в Китай

Пилотите на КТМ Джефри Херлингс и Хорхе Прадо сложиха край с победи на тазгодишния световен шампионат по мотокрос. Първият спечели в клас MXGP, а вторият по шампионски победи  в клас МХ2. Последният старт от шампионата бе първата Гран При на Китай, на пистата в Шанхай.
За Прадо това бе 16-а победа за сезона и 13-а двойна – в двата манша. Той отново бе най-бърз и в двата манша за 14-о състезание. Испанецът показа, че е без конкуренция при 250-кубиковите и е готов да влезе в голямата мелница на големите 450-кубиковите.
По-интересно бе в големия клас. Там трябваше да се реши кой ще стане 3-и в шампионата и ще вземе бронзовия медал. Титлата още на Имола си бе осигурил Тим Гайсер – звездата на Honda. Второто място твърдо бе за Джеръми Сувър са Yamaha. Преди старта в Шанхай 3-и бе Готие Полен, но само на 11 т.- след него бе звездата от последните кръгове – холандецът Глен Колденхоф.

Първият манш мина изцяло под диктовката на Колденхоф.

Той бе на първа позиция, взе холшота и води през цялото състезание. Този победен рейд му осигури и третото място в крайното класиране, тъй като Полен стана 8-и. След Колдехоф финишираха Джефри Херлингс и шампионът Гайсер. Четвърти стана Суивър, тъй като пана два пъти.
Във втората надпревара холшота взе Суивър, но начело отново излезе Колденхоф. След него бе Херлингс, а Гайсер бе 3-и, когато излезе от трасето и помъкна със себе си едно рекламно пано. Така 3-и стана Суивър. Обиколка преди финала Херлингс предприе мощна атака и отмъкна победата на Колденхоф.
Така на подиума първи бе Херлингс с втора поредна победа след тази в Турция преди седмица. Втори бе Колденхоф, но той бе доволен от това, че взе бронза в шампионата. Трети в Гран при на Китай стана Суивър заради по-добрия си втори манш. Гайсер завърши 4-и и заради грешката си не можа да стъпи на подиума.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.