MV Agusta Superveloce е признат за топ дизайн на Ломбардия MV Agusta Superveloce е признат за топ дизайн на Ломбардия

Мотоциклетът MV Agusta Superveloce е признат за една от най-добрите дизайнерски разработки в Ломбардия. ADI – Асоциацията за индустриален дизайн, заедно с регионалното правителство на Ломбардия, призна работата на дизайнерите на Centro Ricerche Castiglioni от MV Agusta.

Екипът, начело с Адриан Мортън, придава иновация и оригиналност на обикновено консервативния винтидж-ретро сегмент. Става дума нео-ретро мотора Superveloce 800, както и за всички MV продукти.

Отличия ще се връчат утре, на 17 декември по време на церемония в Милано. Тя ще бъде в Палацо Пирели. Журито беше спечелено от вечната елегантност и спиращите дъха на Superveloce. Мотоциклетът беше представен на EICMA в началото на ноември. Сега байкът е влязъл в производството и както всички MV Agusta се прави в историческата фабрика Скирана близо до Милано.

За изграждането на нео-ретро Superveloce 800 подходът е фокусиран главно върху производителността, като е оставена функцията да определя формата.

Това важи за всички MV продукти, където дизайнът в най-чистия вид е традиция. Резултатът е мотор с рядка красота и основен дизайн, обслужващ едно предназначение – скоростта.

Понастоящем Superveloce 800 също е кандидат за престижната награда Compasso d’Oro 2020 от фондацията ADI. Техните цели са защитата и разпространението на дизайна като култура. Също така и нейното наследство, насърчаването на дизайнерска етика на устойчивост и качество.

Тимур Сардаров, главен изпълнителен директор MV Agusta Motor S.p.A., коментира: „Тази награда признава работата и страстта на всички в MV Agusta. Те допринасят, с всекидневната си работа за изработката на истински произведения на мотоциклетното изкуство. Те осъществяват чудото да превръщат красотата и изпълнението в един-единствен обект на желание. Спечелването на Concorso di Eleganza през 2019 г. с Superveloce 800 Serie Oro бе пърават стъпка.  Той бе удостоен с признание извън сектора мотоциклетите. Сега отново получаваме невероятна чест. Това е свидетелство за енергията и страстта, които посвещаваме за изработка на нашите машини.“

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *