MV Agusta Superveloce е признат за топ дизайн на Ломбардия MV Agusta Superveloce е признат за топ дизайн на Ломбардия

Мотоциклетът MV Agusta Superveloce е признат за една от най-добрите дизайнерски разработки в Ломбардия. ADI – Асоциацията за индустриален дизайн, заедно с регионалното правителство на Ломбардия, призна работата на дизайнерите на Centro Ricerche Castiglioni от MV Agusta.

Екипът, начело с Адриан Мортън, придава иновация и оригиналност на обикновено консервативния винтидж-ретро сегмент. Става дума нео-ретро мотора Superveloce 800, както и за всички MV продукти.

Отличия ще се връчат утре, на 17 декември по време на церемония в Милано. Тя ще бъде в Палацо Пирели. Журито беше спечелено от вечната елегантност и спиращите дъха на Superveloce. Мотоциклетът беше представен на EICMA в началото на ноември. Сега байкът е влязъл в производството и както всички MV Agusta се прави в историческата фабрика Скирана близо до Милано.

За изграждането на нео-ретро Superveloce 800 подходът е фокусиран главно върху производителността, като е оставена функцията да определя формата.

Това важи за всички MV продукти, където дизайнът в най-чистия вид е традиция. Резултатът е мотор с рядка красота и основен дизайн, обслужващ едно предназначение – скоростта.

Понастоящем Superveloce 800 също е кандидат за престижната награда Compasso d’Oro 2020 от фондацията ADI. Техните цели са защитата и разпространението на дизайна като култура. Също така и нейното наследство, насърчаването на дизайнерска етика на устойчивост и качество.

Тимур Сардаров, главен изпълнителен директор MV Agusta Motor S.p.A., коментира: „Тази награда признава работата и страстта на всички в MV Agusta. Те допринасят, с всекидневната си работа за изработката на истински произведения на мотоциклетното изкуство. Те осъществяват чудото да превръщат красотата и изпълнението в един-единствен обект на желание. Спечелването на Concorso di Eleganza през 2019 г. с Superveloce 800 Serie Oro бе пърават стъпка.  Той бе удостоен с признание извън сектора мотоциклетите. Сега отново получаваме невероятна чест. Това е свидетелство за енергията и страстта, които посвещаваме за изработка на нашите машини.“

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0