MV Agusta обяви официално специализираното Monaco Design Studio

Компанията MV Agusta официално откри студиото Monaco Design Studio. То ще бъде специализирано в дизайна на уникални, еднократни модели за най-взискателната клиентела на марката. Студиото бе създадено от отдавна установения дилър на MV Agusta в Монако.
Дилърът се грижи за специалните, заможни и богати клиенти на Княжеството от цял свят. Сега заедно със студиото той предлага пълна персонализация на много престижни модели на марката. Те създават уникални произведения на мотоциклетното изкуство за изключителната наслада на техните горди собственици.

Трикратният италиански първенец и световен шампион Вирджинио Ферари е основател и собственик на студиото.

Той има дълга история на сътрудничество с MV Agusta. През 1994 г. създава Virginio Ferrari Racing,  които през 1998 г. стават официален вносител на MV Agusta в Княжеството, сега също в и в близкия Алпи Маритимс Департамент.
Като придружава Ферари от самото начало, инженерният магьосник Казухито Шимицу беше технически референт на марката във Франция. Дизайнерът Александър Даули се присъедини към групата през 2013 г.
Тимур Сардаров, главен изпълнителен директор MV Agusta Motor S.p.A., коментира: „Ако трябваше да има едно място, където да се покаже престижът и изключителността на MV Agusta, това е Монако. С една стъпка по-напред там, човекът начело там трябваше да бъде Вирджинио Ферари. Стартирането на Monaco Design Studio  е само официалното признание на изключителната работа на Вирджино през всичките тези години. Той и неговият екип заслужават всеки успех в това ексклузивно начинание.“
Вирджинио Ферари каза: „В съзнанието на всеки моторист намираме желание за персонализиране на мотоциклета. Така се доближаваме още повече до абсолютния им идеал. Над 100 мотора MV Agusta еднократно са подготвени от нас. Те са за клиенти от всички сфери на живота. Всичко е под ръководството на нашия дизайнер Александър Даули.“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.