Муджело 125: Терол се върна на върха

Тактиката на Терол за състезанието бе перфектно изпипана, като предвиждаше атака в последната фаза. Лидерът в шампионата през миналата седмица в Ассен не спечели точки, защото падна и си контузи пръста. При старта обаче Нико се изстреля от 5-о на първо място в първия завой. След това обаче зад него се залепи стартиралия от полпозишън французин Йохан Зарко, който задмина Терол и поведе, плътно преследван от испанеца. Двамата се откъснаха от останалите, като в средата на състезанието преднината им достигна над 8 секунди. Докато караше зад Зарко, испанецът изучаваше какви грешки може да допусне лидера и къде да го атакува. Това стана на последния завой, като Терол използва въздушната струя на французина и го изпревари. Така Нико спечели петата си победа за сезона, а Зарко финишира след него на 0.167 сек. таза атака сложи края на надеждите на Йохан да спечели първата си победа. В Каталуня Зарко пресече първи финала, но бе наказан за агресивно изпреварване тъкмо на Терол на последния завой. Сега испанецът води с 27 т. пред Йонас Фолгер и с 39 пред Зарко след 8 кръга.
След пилоти в челото новакът и двукратен победител през този сезон Маверик Винялес се бореше със съотборника на Терол от екипа на Аспар – Серхио Гадеа и Ефрен Васкес (съотборник на Зарко от Ajo Derbi), за третото място. Битката на Винялес беше успешна и пилотът на Paris Hilton Aprilia я спечели само с 0.112 сек. пред Васкес.  Следващите места заеха Хектор Фобел и Луис Салом.
И този път имаше наказание за неправилна маневра. Отнесе го Сандро Кортезе, който получи добавка от 20 секунди към времето си и от 8-и стана 12-и. Същото наказание отнесе и Зарко на Каталуня.

Резултати от Муджело

1. Терол (Aprilia) – 39:51,815
2. Зарко (Derbi) +0.167
3. Винялес (Aprilia) +8.379
4. Васкес (Derbi) +8.491
5. Фобел (Aprilia) +8.594
6. Салом (Aprilia) +22.908
7. Гадеа (Aprilia) +23.989
8. Оливейра (Aprilia) +40.138
9. Монкайо (Aprilia) +40.767
10. Корнфейл (Aprilia) +41.198

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.