MotoGP: Забраната на уайлдкард „резна крилата“ на Лоренсо

Забраната на уайлдкард през този сезон означава, че пенсионираният шампион от MotoGP Хорхе Лоренцо няма да може да кара. Той мислеше да направи планирано завръщане с Yamaha в Каталуния, както и възможни допълнителни стартове в Мисано и Мотеги.

Според управляващия директор на Yamaha Racing Лин Джарвис, това изискване не позволява на Лоренцо да се върне на пистата. Той не се надява и на пълен сезон.

Джарвис казва: „Хорхе искаше да направи тестове и поне едно състезание през тази година. Мисля, че той бе доста мотивиран. Искаше да разбере дали все още е достатъчно заинтересован, за да се върне към състезанията. Имаше интерес да разбере дали все пак ще бъде достатъчно бърз и конкурентен. Дали може да си върне старата увереност с Yamaha.“

Ако Лоренцо наистина обмисля връщането на MotoGP за 2021-2022 г., той има малко информация за мотора. Тя не стига да вземе решение, тъй като кара само няколко дни Yamaha в Сепанг през 2019 г.  и през януари 2020 г. в Сепанг.
Джарвис каза, че все още не е ясно кога ще е следващото изпитание на Лоренцо. Не се знае дали договорът за тестване ще продължи през 2021 г. Той потвърди, че в Yamaha няма място през следващия сезон.

Както вече писахме на сайта, заводският екип на Yamaha вече е подписал с Фабио Куартараро и Маверик Винялес. Валентино Роси пък със сигурност ще се присъедини към Франко Морбидели в Petronas.

Джарвис обаче намекна, че в момента в Ducati остава свободно място. Там Лоренсо спечели три състезания, преди злополучното си преминаване към Repsol Honda.
Джак Милър е единственият заводски пилот на Ducati, който има потвърден договор за 2021 г. От сегашния състав на отбора Данило Петручи изглежда е готов да се присъедини към KTM (виж предишната новина). Преговорите с подгласника на марк Маркес – Андреа Довициозо продължават.
Мениджърът на Дови очаква решение преди откриването на новия сезон в MotoGP в средата на юли. Спекулациите, че ако преговорите се провалят, Ducati може да се обърне към Лоренсо, продължават. В момента също има едно свободно място в екипа на Pramac за следващия сезон. Звездата на Moto2 Хорхе Мартин се съгласи на договор за 2021 г., но неговият съотборник още не е решил.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.