MotoGP: Ducati ще се радват Данило Петручи да остане, дори като противник

Спортният директор на Ducati Паоло Чиабати каза, че ще бъде „много доволен“, ако Данило Петручи остане в MotoGP, „дори като противник“.
Петручи загуби мястото си за 2021 г. в Ducati Team от Джак Милър. От Ducati предложиха на Петручи „утешителното“ място в заводския тим в WorldSBK. Сега обаче миналогодишният победител в Муджело като пилот на Ducati има други намерения. Той може да остане в MotoGP, като премине на KTM.

Данило Петручи дойде при кралете в екипа на Pramac през 2015 г. Сега е на ръба да направи сделка с KTM.

Чиабати казва: „Ние много обичаме Данило. Направихме избор, в който вярваме, като се съсредоточихме върху Джак Милър за официалния тим. Много ще сме доволни, дори аз лично, ако Данило е успял да намери решение да остане в MotoGP. Бяхме готови да му предложим роля в Супербайк. Но волята му беше да остане в MotoGP и да демонстрира тук своя талант .“

Междувременно, Ducati все още преговаря с трикратния вицешампион Андреа Довициозо, за да остане като съотборник на Милър за 2021 г.

Чиабати казва: „От няколко седмици говорим с мениджъра на Андреа. Засега сме в предварителна фаза, защото трябваше да говорим по въпроси от настоящия сезон. Икономическата криза, която засегна всички заради пандемията, също удари спонсорствата. Трябваше да направим споразумение за 2020 г. Надяваме се да успеем да продължим нашето партньорство, което продължи осем години.“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.