MotoGP/MotoE: Отлагат Гран при на Испания

ФИМ, IRTA и Dorna Sports отлагат Гран При на Испания. Трите организации съжаляват за взетото решение, за отлагането на състезанието. То трябваше да бъде на пистата Херес Анхел Нието от 1 до 3 май. Продължаващото огнище на коронавирус е задължило събитието да бъде разсрочено.
Тъй като ситуацията остава в състояние на постоянна еволюция, нова дата за испанския старт не може да бъде потвърдена. Това е докато не стане ясно кога точно ще бъде възможно провеждането на състезанието. Ревизиран календар ще бъде публикуван веднага щом стане възможно.
Отлага се естествено и първия кръг от Световната купа на MotoE. То също трябваше да бъде на Херес. Вторият предсезонен тест за Световната купа на ФИМ – Enel MotoE, първоначално планиран за 8, 9 и 10 април на Херес, също няма да се проведе по план.
Тъй като ситуацията продължава да е критична и да се развива, новите дати за теста на MotoE и първото състезание не могат да бъдат потвърдени. Нови дати е ревизиран календар ще бъде публикуван веднага щом стане възможно.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.