MotoGP/MotoE: Отлагат Гран при на Испания MotoGP/MotoE: Отлагат Гран при на Испания

ФИМ, IRTA и Dorna Sports отлагат Гран При на Испания. Трите организации съжаляват за взетото решение, за отлагането на състезанието. То трябваше да бъде на пистата Херес Анхел Нието от 1 до 3 май. Продължаващото огнище на коронавирус е задължило събитието да бъде разсрочено.

Тъй като ситуацията остава в състояние на постоянна еволюция, нова дата за испанския старт не може да бъде потвърдена. Това е докато не стане ясно кога точно ще бъде възможно провеждането на състезанието. Ревизиран календар ще бъде публикуван веднага щом стане възможно.

Отлага се естествено и първия кръг от Световната купа на MotoE. То също трябваше да бъде на Херес. Вторият предсезонен тест за Световната купа на ФИМ – Enel MotoE, първоначално планиран за 8, 9 и 10 април на Херес, също няма да се проведе по план.

Тъй като ситуацията продължава да е критична и да се развива, новите дати за теста на MotoE и първото състезание не могат да бъдат потвърдени. Нови дати е ревизиран календар ще бъде публикуван веднага щом стане възможно.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *