MotoGP: Маркес печели полпозишън на Чанг от Q1

Марк Маркес (Repsol Honda) е първият пилот от кралския клас първа позиция в Гран При на Тайланд. Той стана и първият пилот заел полпозишън с времето си от първата квалификация Q1. Той постигна 1:30.031. Това бе 50-а първа позиция в кралския клас за испанеца. Втори остана Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP) на минималната разлика от 0.011 сек., а първа редица на пистата Чанг  оформи Андреа Довициозо (Ducati Team) с 3-о време.
Маркес катастрофира на завой 4 във FP3, като бе извън топ 10 в края на сесията. Така той трябваше да премине през Q1, където Маркес постигна най-доброто си време за уикенда – 1:30.031.  той бе по-бърз с 0.890 от втория Алекс Ринс (Suzuki Ecstar), който влезе в Q2, като изпревари Франко Морбидели (EG 0,0 Marc VDS) само с две хилядни (0.002 сек.) в последната си бърза обиколка.
Така Маркес влезе с комфортно време в Q2 и отново бе най-бърз с 1:30,088.  Преди това Роси бе постигнал 1:30.099, но пилотът на Repsol Honda отново бе най-бърз във всичко сектори и победи Доктора н 0,011 сек.  След това Довициозо със своя Desmosedici подобри времената в първите два сектора, но във втората половина на обиколката изостана с 0.139 сек. и остана 3-и.
Маверик Винялес (Movistar Yamaha MotoGP) бе единственият пилот, който имаше квалификационна стратегия с два стопа и с втория си комплект гуми получи малко по-добро сцепление. На третото си излизане пилотът на Yamaha даде най-доброто си време, което го нареди 4-и и първи на втора редица. До него бе Кал Кръчлоу (LCR Honda Castrol), който също направи най-бърза последна обиколка и стана 5-и, на 0.268 сек. от първа позиция. Андреа Яноне (Suzuki Ecstar) направи добра Q2 и ще стартира 6-и, на втора редица.
Дани Педроса (Repsol Honda) стана 7-и, а 8-и бе пилотът на Monster Tech 3 Yamaha Йохан Зарко, който бе само на 0.013 сек. от испанеца. Данило Петручи, който бе на втора позиция в първия си стинт, зае 9-о място и последното на 3-а редица, само на половин секунда от Маркес. Топ 10 оформи съотборникът му Джак Милър.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.