Moto2: Балдасари тръгва първи в Тайланд Moto2: Балдасари тръгва първи в Тайланд

Лоренцо Балдасари (Pons HP40) спечели втората си полпозишън за сезона и утре ще стартира първи в Гран При на Тайланд, на пистата Чанг. На днешната квалификация той постигна 1:36.374 още в началото на сесията и задържа постижението си до края. Втори, само на 0.026 сек. остана Алекс Маркес (Pons HP40), а трети бе Лука Марини  (SKY Racing Team VR46), като тримата на първа редица в клас Moto2 бяха разделени от 0.034 сек.

Балдасари направи най-доброто си време в третата си бърза обиколка в квалификацията на средния клас. Той удържа на напъните на Маркес и Марини, които искаха да го изместят от първа редица. Не за първи път тримата пилоти са на първа редица през този сезон. За последно Маркес и Марини бяха начело в Бърно, докато балдасари бе в топ 3 на Льо Ман, а на първа позиция в Муджело.

Въпреки че катастрофира на квалификациите Матия Пасини (Italtrans Racing) стана 4-и, като постигна най-доброто си време в 4-ата си бърза обиколка. Той е заедно на първа редици с двамата кандидати за титлата- Мигел Оливейра (Red Bull KTM Ajo) и Франческо Багная (SKY Racing Team VR46). Португалецът бе само на 0,002 сек. след Пасини, като даде времето си в началото на квалификацията, докато Багная също остана от Оливейра на 0,002 сек. и от 8-и стана 6-и в последната си обиколка.

Брад Биндер (Red Bull KTM Ajo), който спечели в Арагон, стана 7-и, на по-малко от 2 десети от Балдасари. До него на 3-а редица с 8-о време ще бъде Фабио Куартараро  (MB Conveyors – Speed Up), като той се надява на 3-и подиум за сезона. Топ 10 оформиха Аугусто Фернандес (Pons HP40) и Марсел Шрьотер (Dynavolt Intact GP), който остана на 0.315 сек.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *