Moto3: Безеки с първа позиция на Бурирам

Марко Безеки (Redox PruestelGP) ще стартира от първа позиция в клас Moto3 в утрешната Гран При на Тайланд. В последната си обиколка той успя да изпревари с 0.462 сек. втория в класирането Хауме Масиа (Bester Capital Dubai), а Казуки Масаки (RBA BOE Skull Rider) оформи първа редица.
Безеки беше 4-и в класирането 10 минути преди края на сесията в най-малкия клас. Когато започна последната си обиколка, стана ясно, че той няма да остане там защото пилотът на КТМ започна да подобрява времената в отделните сектори и въпреки трафика в последния, той спря хронометрите на 1:42.235 – близо половин секунда от втория в класирането. Малко по-късно Масиа успя да заеме мястото в средата на първа редица за втори пореден път след състезанието в Испания, а Масаки постигна най-добрия се квалификационен резултат за сезона.
Начело на втора редица се нареди Тони Арболино (Marinelli Snipers), който бе 4-и в във FP3 в P4. За италианеца това също бе най-добрата квалификация след Аржентина, тъй като остана само на 0,004 сек. от първа редица. Николо Антонели (SIC58 Squadra Corse) ще стартира до него – 5-и. Той пък е с най-добър квалификационен резултат от Херес. Южноафриканецът Даррин Биндер (Red Bull KTM Ajo) си осигури 6-о място в последната си обиколка в сесията.
Николо Булега (SKY Racing Team VR46) остана 7-и, след като в средата на сесията бе втори. С време от последната си обиколка Енеа Бастианини (Leopard Racing) стана 9-и, а трета редица допълни Фабио Ди Джанантонио (Del Conca Gresini Moto3), който бе най-бърз в третата свободна тренировка. Той бе пред победителя от Мизано – Лоренцо дала Порта (Leopard Racing), който оформи топ 10.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.