Moto3: Безеки с първа позиция на Бурирам Moto3: Безеки с първа позиция на Бурирам

Марко Безеки (Redox PruestelGP) ще стартира от първа позиция в клас Moto3 в утрешната Гран При на Тайланд. В последната си обиколка той успя да изпревари с 0.462 сек. втория в класирането Хауме Масиа (Bester Capital Dubai), а Казуки Масаки (RBA BOE Skull Rider) оформи първа редица.

Безеки беше 4-и в класирането 10 минути преди края на сесията в най-малкия клас. Когато започна последната си обиколка, стана ясно, че той няма да остане там защото пилотът на КТМ започна да подобрява времената в отделните сектори и въпреки трафика в последния, той спря хронометрите на 1:42.235 – близо половин секунда от втория в класирането. Малко по-късно Масиа успя да заеме мястото в средата на първа редица за втори пореден път след състезанието в Испания, а Масаки постигна най-добрия се квалификационен резултат за сезона.

Начело на втора редица се нареди Тони Арболино (Marinelli Snipers), който бе 4-и в във FP3 в P4. За италианеца това също бе най-добрата квалификация след Аржентина, тъй като остана само на 0,004 сек. от първа редица. Николо Антонели (SIC58 Squadra Corse) ще стартира до него – 5-и. Той пък е с най-добър квалификационен резултат от Херес. Южноафриканецът Даррин Биндер (Red Bull KTM Ajo) си осигури 6-о място в последната си обиколка в сесията.

Николо Булега (SKY Racing Team VR46) остана 7-и, след като в средата на сесията бе втори. С време от последната си обиколка Енеа Бастианини (Leopard Racing) стана 9-и, а трета редица допълни Фабио Ди Джанантонио (Del Conca Gresini Moto3), който бе най-бърз в третата свободна тренировка. Той бе пред победителя от Мизано – Лоренцо дала Порта (Leopard Racing), който оформи топ 10.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *