MotoGP: Марк Маркес с операция на дясното рамо

Осемкратният световен шампион Марк Маркес (Repsol Honda) бе опериран днес в Барселона. Още вчера, веднага след тестовете той си тръгна от Херес, за да се подложи на операция на дясното рамо.
Контузията беше получена при падане в първия ден от тестовете. Тя бе отново в дясното рамо. Същата травма Ммаркес получи и при падането си на Сепанг в Малайзия през октомври. Операцияте бе направена усппешно в болницата Universitari Dexeus-Quiron в Барселона. Тя беше извършена от д-р Хавиер Мир, д-р Виктор Марлет и д-р Тереза ​​Марлет, част от ICATME (Каталонският институт по травматология и спортна медицина).

За последните 12 месеца, това е втората операция на рамото на Маркес.

Сега обаче контузията е на другото рамо. През 2018 г. бе оперирано лявото рамо на Маркес. Това направи зимата на пилота много тежка, ттъй като той трябваше да се възстанови навреме за тестовете и за началото на сезона. От екипа на Repsol Honda обявиха, тази операция е подобна на тази от миналата година.
Марк Маркес: „Тази зима бих искал да имам приятна почивка и да се насладя на малко спокойствие. Особено след страхотната 2019 г. Време е обаче да се направи операция на дясното рамо. Както всички знаят, миналата зима беше много тежка за мен с операцията на лявото рамо. Контузията наистина беше много, много тежка. Искам да избегна ситуацията, в която дясното ми рамо да бъде в това състояние. Така че говорих с лекарите, за да видя какви са нашите възможности. Преди Мотеги имах някои проблеми с рамото, а после, след катастрофата в Малайзия имах сублуксация. Тук на теста имах още едно падане и нова сублуксация. Затова решихме с лекарите, че е най-добре да се направи операцията. Така ще избегнем ситуацията от миналата година с другото рамо. Ще отнеме същото време и ние ще работим по същия начин, за да се възстановя за теста в Малайзия възможно най-скоро.“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.