БФ по мотоциклетизъм с благороден жест преди Night of the jumps

Българската федерация по мотоциклетизъм продължава своята традиция преди най-голямото мотоциклетно събитие на годината Night of the jumps. Винаги, когато БФМ е домакин на кръгове от европейски и световни шампионати обръща внимание и на социалната дейност. За федерацията това е от важно значение  и много често е  помагала в  инициативи на различни благотворителни организации.
За шоуто Night of the jumps, което ще се състои на  14 декември в „Арена Армеец”, от БФМ са подготвили  изненади. Те са за деца в неравностойно положение и студенти от Националната спортна академия.  Освен, че ще получат безплатни билети за Вечерта на скоковете, над 60 деца ще могат  да се запознаят отблизо с най-добрите състезатели по мотокрос – фрийстайл в света. Всеки от тях, който пожелае, ще може да види моторите от близо, да вземе автограф, и да си направи снимка с участващите пилоти.

За да получат първите пропуски,  днес на срещата с медиите в Пресклуб „България” дойдоха Владислава Цолова – председател на Сдружение „ Аутизъм днес” и директор на центровете за деца с аутизъм в София и Плевен.


Другият гост бе доц. Владимир Илиев от Сектор „ Автомобилен и мотоциклетен спорт” към НСА.  Двамата получиха билети от Председателя на организационния комитет на Гран При България Румен Петков. Те изразиха своята благодарност за жеста, който им направи БФМ. Входните билети те  ще разпределят на семейства с деца аутисти, както и на заслужили студенти от НСА.
БФМ ще продостави и билети на  центъра за настаняване на деца от семеен тип –  „Иван Вазов” в ж.к „Надежда”, София. Фондация „ Димитър Бербатов” също ще получи безплатни пропуски. Следващата сряда това ще стане отново на среща с медиите. На събитието ще бъдат съобщени и последните новини около пристигащите състезатели, които ще участват във финалния кръг на Световния шампионат по мотокрос –фрийстайл.

В страхотното шоу, което предстои в зала „Арена Армеец“ за първи  път публиката може да види двоен бек флип.

Това е един изключително труден и атрактивен скок. За целта ще бъде изградена нова рампа. Естествено, ще има и надпревара за скок на височина, както и други изненади.  Лидер в шампионата за 2019 г. преди старта в София е испанецът Майкел Мелеро с 92 т. от 5 състезания. Втори е германецът Люк Акерман с 89 т. Трети е Пат Боуден от Австралия. Всички имат по 5 старта.
Вечерта на скоковете, 14 декември 2019 в Арена Армеец. Вратите на залата за публика ще бъдат отворени в 17:00 часа. Билети в мрежата на Eventim.bg  и касите на залата.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.