MotoGP: Маркес с най-добро време, дъжд спира тестовете на Херес MotoGP: Маркес с най-добро време, дъжд спира тестовете на Херес

Шампионът Марк Маркес (Repsol Honda) бе най-бърз във втория тестов ден на пистата Херес. Изпитанията бяха спрени заради проливния дъжд. Носителят на короната в MotoGP постигна 1:37.820, което е второто най-добро време на Херес от двата дни. След Маркес са двамата пилоти на Suzuki Ecstar Алекс Ринс – на 0,017 сек. и Хоан Мир на 0,139 сек.

Първите 10 пилботи се събраха в половин секунда. Повечето от тях успяха да излязат и да направят бързи обиколки, преди дъждът да започне да вали на Херес. В началото сасията също бе забавена с 30 минути, за да се изяснят условията на трасето.

Тито Рабат (Reale Avinita Racing) беше първият, който излезе на пистата. След него всички останали 23 състезатели започнаха да въртят обиколки на сухо.

Дани Педроса, който е тестов пилот на Red Bull KTM Factory Racing, вчера пропусна изпитанията, той като беше болен. Днес сколаса да направи 11 обиколки преди да падне дъждът. Двамата пилоти на Yamaha завършиха в първите пет. Маверик Винялес (Monster Energy Yamaha MotoGP) вчера даде 1:37,131. Това бе най-доброто време за двата дни на Херес. Днес остана на 0,144 сек. Само 5 хилядни го разделиха от Мир. Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT) стана 5-и, на 0,153 сек. и само на 0,008 от Винялес.

Резултати
1. Марк Маркес (Repsol Honda) – 1:37.820
2. Алекс Ринс (Suzuki Ecstar) + 0.017
3. Хоан Мир (Suzuki Ecstar) + 0.139
4. Маверик Винялес (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 0.144
5. Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT) + 0.153
6. Андреа Довицизо (Ducati Team) + 0.166
7. Франко Морбидели (Petronas Yamaha SRT) + 0.280
8. Джак Милър (Pramac Racing) + 0.293
9. Пол Еспаргаро (Red Bull KTM Factory Racing) + 0.391
10. Валентино Роси (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 0.532

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0