MotoGP: Лоренсо се връща в Yamaha като тестов пилот

Yamaha Motor Co., Ltd. и Yamaha Motor Racing съобщиха, че петкратният световен шампион Хорхе Лоренсо се връща в отбора. Най-успешният пилот на Yamaha ще работи в тестовия тим на Yamaha Factory Racing за сезон 2020.
Лоренсо не е само едно от най-големите имена в падока на MotoGP, но и  много известен пилот на Yamaha. Той прави дебюта си в MotoGP с Yamaha през 2008 г. Кара девет години в заводския отбор. Той спечели с YZR-M1 три титли във висшия клас – за 2010, 2012 и 2015 г.

Лоренсо ще започне работа веднага, като ще участва на шейкдаун теста на MotoGP в Сепанг от 2 до 4 февруари.

Пилотът от Майорка ще кара YZR-M1. Той също така ще участва в други официални тестове на IRTA. Ще бъде и на някои частни изпитания на Yamaha тази година.

Единствената му цел е да помогне на инженерите на Yamaha с развитието на машината за MotoGP 2020.

Испанецът е перфектният човек за тази работа. Той е известен със своето плавно, прецизно каране и ясна обратна връзка. Той ще бъде подкрепен в търсенето на иновации от Силвано Галбусера. Той ще е шеф на екипа на Лорансо в Yamaha Factory Test Test Team.
Засега не се планира Лоренцо да кара с уайлд кард през 2020 г. В Yamaha заявиха, че са отворени за възможността Лоренсо да се върне, ако реши да се състезава отново.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.