MotoGP: Куартараро става съотборник на Винялес в заводския тим на Yamaha за 2021 и 2022 г.

Новакът на годината за 2019-а Фабио Куартараро става съотборник на Маверик Винялес в екипа на Yamaha Factory Racing MotoGP през 2021и 2022 г.

Резултатите от миналата година показаха, че Куартараро е уникален талант и пилот с голямо бъдеще в MotoGP.

20-годишният французин от Ница взе 7 подиума – 5-втори и 2 трети места в дебютния си сезон. Той караше за новия сателитен екип PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team на Yamaha. На няколко пъти Куартараро бе на косъм от първата си победа.
Въпреки че не спечели, неговите изключителни изпълнения впечатлиха мнозина през 2019 г. В крайна сметка той си осигури 5-ото място в крайното класиране на MotoGP. Той спечели титлата най-добър независим пилот с 27 т. Все и титлата Rookie of the Year (Новак на годината)със 100 точки разлика от втория.
През 2020 г. Куартараро остава отново пилот в PETRONAS Yamaha Sepang Racing, за да изпълни двугодишния си договор. Междувременно този сезон той ще кара заводска спецификация YZR-M1. Той ще има пълната подкрепа от Yamaha през новия сезон, преди за мине в заводския през 2021 г.

През 2021 и  2022 г. Куартараро ще бъде партньор на Маверик Винялес.

Той също има двугодишен договор с Yamaha Factory Racing MotoGP Team, който бе обявен. Остава под въпрос съдбата на Валентино Роси, който до средата на новия сезон трябва да реши бъдещето си – дали ще продължи да кара или ще се пенсионира.
Шефът на Yamaha Factory Racing  Лин Джарвис избърза с подписването на договора, за да пресече опитите на други тимове – Ducati, Suzuki и КТМ да прилапат талантливия французин. Такива апетити имаше още в края на миналия сезон.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.