MotoGP: Лоренсо с уайлдкард печели виртуалната Гран при на Великобритания

Петкратният световен шампион Хорхе Лоренсо спечели виртуалната Гран при на Великобритания. При връщането си в MotoGP, испанецът взе първата си победа с Yamaha след Валенсия 2016!
Тестовият пилот на Monster Energy Yamaha MotoGP Лоренсо още веднъш спечели на пистата Силвърстоун в MotoGP. Той бе по-бърз от пилота на Reale Avintia Тито Рабат в последният етап пра състезанието Michelin Virtual British Grand Prix.

Както вече свикнахме, в първата обиколка имаше инциденти и драми.

Такаки Накагами (LCR Idemitsu Honda) избута Лоренсо на завои 2 и 3. Фабио Куартараро от Petronas Yamaha SRT използва пролуката. Той бързо беше свален на второ място, когато Накагами се промъкна напред. Това стана на правата Хангар.
Куартараро имаше желание да компенсира грешката си. Той обаче бе твърде агресивен и се присъедини към Лоренцо в чакъла край пистата. Причината бе, че загуби контрол на предницата на неговата Yamaha М1.
Катастрофата на французина прати Франческо Баная (Pramac Racing) на второ място. Италианецът се нуждаеше от подиум, за да се придвижи към върха на виртуалното класиране. Тази цел обаче остана далеч. Победителат от Ред Бул Ринг обаче направи изненадваща грешка..
Накагами поведе, следван от Работи и Микеле Пиро от Ducati Team. Куартараро се придвижи напред, но имаше друго падане след контакт с Рабат. Четири обиколки минаха и Лоренцо започваше атака. Промуши се покрай Пиро за третото място.

Накагами бе първи и в 5-ата обиколка, на половината на състезателната дистанция. Той не направи никаква грешка.

Надеждите на японския мотоциклетист за първа победа в MotoGP се изпариха. Той се разби при спирането на Лууп. С това предаде на Рабат първото място. За момента петкратният световен шампион Лоренцо беше до второ място. Той беше твърдо настроен за победа в състезанието.

На тестовия пилот на Yamaha бяха необходими две обиколки, за да се закрепи за задното колело на Рабат.

След това го изпревари. След като имше чиста писта пред себе си, той започна да се откъсва напред. Пресече финала с две секунди пред Рабат в последната обиколка. Така той постигна победа в MotoGP само няколко месеца след обявяването на оттеглянето си.
Куартараро стана трети и зае последното място на виртуалния подиум. Той се мушна покрай Накагами в последната обиколка. Така най-после взе дебютния си  виртуален подиум. Пиро оформи топ 5. Той изпревари Лоренцо Савадори от Aprilia, разочарованият Баная и Хоан Мир от Suzuki Ecstar.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.