Рали пилотът Йордан Атанасов с жест към млади таланти

Носителят на Балканския рали трофей в клас ERT 2 Йордан Атанасов и неговия отбор ART Racing направиха страхотен жест към талантливи млади пилоти. Те дадоха шанс на четири  млади български рали екипажи да тестват професионален автомобил. Те бяха на борда  на Mitsubishi Lancer Evo IX на част от скоростния етап „Върбица“. Тази отсечка  дълги години се използваше в легендарното рали „Албена“.

Зад волана на състезателния автомобил застанаха последователно Станислав Владимиров и Чавдар Събев, Мартин Коев и Димо Бозуков, Тодор Атанасов и Владимир Владимиров, Ясен Обретенов и Калоян Шантанов.

Талантливите състезатели получиха ценни наставления от Йордан Атанасов за поведението на колата. Те изпробваха своите възможности в състезателното Mitsubishi. Те преминаха с него  по завоите на една от най-трудните и технични скоростни отсечки в България.

Всички участници в теста, организиран от ART Racing с помощта на моторните масла Bardahl, споделиха своето вълнение и отлични впечатления. Те говореха за поведението и мощта на състезателния автомобил, който претърпя пълна ревизия в последните месеци.
“Това беше идея на клуба, която обмисляхме от доста време. Като прохождащ състезател съм си казвал и мечтаел: “Кога и аз ще мога седна в такъв автомобил като на силните екипажи.” Реших да предоставя тази възможност на състезатели, които са от Варна и региона. Те ми направиха впечатление с постигнатите от тях резултати” – сподели Йордан Атанасов, носител на три титли в клас ERT 2 на Балканския рали трофей.
Изпитанията преминаха без никакви проблеми. Всички участващи екипажи изразиха надеждата си, че в бъдеще ще могат да намерят нужната подкрепа. Тя им е нужна, за да се състезават с подобен тип расови машини.

Вашият коментар