Moto2: Бендснайдер печели виртуалната битка за Великобритания

Пилотът на NTS RW Racing GP Бо Бендснайдер спечели победата в клас Moto2 за първи път в кариерата си. Той триумфира във виртуалната Гран при на Великобритания. Пилотът от Нидерландия  стартира от първа позиция и през цялата състезателна дистанция от 6 обиколки доминираше.
Той направи чист старт и до карирания флаг бе лидер в състезанието. След подиума на Херес – 3-и в първото виртуално състезание в този клас, Бендснайдер спечели победата. Бо финишира пред новаците Касма Даниел (ONEXOX TKKR SAG) и Хектор Гарцо (FlexBox HP40).

Отново имаше драма в първата обиколка.  Аугусто Фернандес (EG 0,0 Marc VDS) катастрофира при минаването на правата Хангар.

Той се блъсна в гърба на Даниел. Малайзиецът имаше проблеми и изостана. Същите грешки направи и Грацо, който се срина назад няколко обиколки по-късно.  Двамата минаваха през последния завой, когато машината на малайзиеца падна в средата на пистата. Испанецът катастрофира от третото място.
Мястото на подиума бе предоставено на пилота на Liqui Moly Intact GP Марсел Шрьотер. Германецът сбърка в предпоследната обиколка. Докосна тревата и се разби на правата Уелингтън.
Никакви грешки не направи Бендснайдер. Той пресече финала на 8 секунди от Даниел. Гарцо открадна последното място на подиума, като в последните две обиколки първо изпревари катастрофиралия Шрьотер. След това изпревари Фернадес в последния сектор.
Марко Безеки от SKY Racing Team VR46 трябваше да се класира 6-и. Само на една десета от топ 5. Николо Булега (Federal Oil Gresini Moto2) бе 7-и. Той е следван от лидера в световния шампионат в Moto2 Тецута Накаджима (Red Bull KTM Ajo). Стефано Манци (MV Agusta Forward Racing) беше последен – 9-и. Шави Виерге (Petronas Sprinta Racing) не успя да завърши състезанието. Срина му се интернета на 6-ата обиколка.

Вашият коментар