MotoGP: Две Гран при на Херес в края на юли

Има предложение за провеждане на две Гран при в Херес. Предложението е до испанското правителство. Направено е от Регионалното правителство на Андалусия, Общинският съвет на Херес де ла Фронтера и Dorna Sports. Двата старта от MotoGP трябва да бъдат през юли.
Ако испанското правителство одобри проекта, в края на юли на пистата Херес – Анхел Нието, ще има три състезания. Две от тях ще бъдат Гран при от сериите MotoGP и един старт WorldSBK, най-вероятно в началото на август.
Тази сутрин имаше електронна среща тази сутрин между Хуан Антонио Марин, вицепрезидент на регионалното правителство на Андалусия; Мамен Санчес Диас, кмет на Херес де ла Фронтера и Кармело Еспелета, изпълнителен директор на Dorna Sports. Трите страни се споразумяха да направят предложение на испанското правителство да организира две Гран при за световния шампионат MotoGP на пистата Херес. Съответно те ще са през през уикендите на 19 и 26 юли.

Предлага се също кръг на Световния шампионат по супербайк на същото трасе, който ще бъде на 2 август.

След като бъде дадено разрешение от испанското правителство, трите състезания ще бъдат предложени на ФИМ за включване в съответните им календари. Първото събитие в MotoGP ще бъде Гран при на Испания, което ще се превърне в първото за сезона в клас MotoGP, а второто ще бъде Гран при на Андалусия.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.