MotoGP: Довициозо в Ducati или в КТМ?

Напоследък се понесоха слухове, които свързват звездата на Ducati Андреа Довициозо с КТМ. Говори се, че Дови се гласи да ходи в австрийския заводски отбор. Причината са финансови разправии на Довициозо с шефовете на отбора от Борго Панигале.
Спортният директор на Ducati Паоло Чиабати казва, че отборът се стреми да запази сегашния си състав. Въпреки това той твърди, че много зависи от постигането на финансово споразумение с Андреа Довициозо. Пилотът гони по-висока заплата въз основа на успехите си през последните няколко сезона. Той казва, че „целта е да дискутираме и да работим с настоящите си пилоти. След осем години заедно би било хубаво да можем да продължим с Андреа. Но е ясно, че икономическата част може да бъде пречка.“

Ако Ducati все пак запази своите пилоти, може да се наложи разместване. Не всички може да са на едно място за 2021 г. Други слухова пращат Джак Милър като съотборник на Дови в заводския тим. Говори се, че Данило Петручи ще бъде прехвърлен към проекта на екипа за WorldSBK.
От своя страна моторспорт директорът на КТМ Пит Бейрер също даде яснота по въпроса. Той твърди в интервю за Crash.net: „И четиримата наши пилоти ще получат предложение за следващата година. Нашият приоритет е да запазим отбора точно такъв, какъвто е сега.“

Единственият начин Андреа Довициозо или някой друг да се присъедини към проекта MotoGP на KTM през следващия сезон е, ако някой от настоящите пилоти откаже предложение да остане.

KTM държи на четиримата си пилоти за 2021 г. Комбинацията от Пол Еспаргаро,  който се раздава до краен предел и звездния тестов пилот Дани Педроса е много сериозна. Последният работи много здраво по развитието на мотора.
Закъснелият сезон 2020 заради на коронавируса ще бъде с Пол Еспаргаро начело на заводския екип Red Bull KTM. Испанецът ще кара за четвърта година. Към него се присъедини новобранецът Брад Биндер, който тепърва трябва да се развива.
Сателитният екип Tech3 този сезон ще получи и най-новите спецификации RC16. Това е мечтата на Мигел Оливейра, който има за съотборник друг новобранец – Икер Лекуона.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.