MotoGP: Брадли Смит си търси отбор за 2017 г.

Британският пилот Брадли Смит от екипа на Monster Yamaha Tech3, който показа много добри резултати през миналия сезон, най-вероятно през 2017 г. ще отиде в друг отбор.
Сега Смит, заедно с испанеца Пол Еспаргаро е в сателитния тим на Yamaha, но шефовете на марката в шампионата и по-специално Лин Джарвис – бос на департамента за MotoGP заяви, че Еспаргаро и Смит по всяка вероятност няма да станат в отборите на Yamaha през 2017 г. Джарвис каза: „Бих казал честно, че по-скоро няма да оставим Пол и Брадли в екипа на Tech3 през 2017 г. Те могат да отидат където поискат, но ако демонстрират впечатляващи резултати, те могат да останат и при нас.
Не е ясно защо Джарвис е недоволен от резултатите на Смит. През 2015 г. британецът стана 6-и, като пред него бяха Лоренсо, Роси, Маркес, Педроса и само с 6 т. повече пилота на Ducati Андреа Яноне. В същото време Бразли е с 19 т. пред другия пилот на заводския тим на Ducati – Андреа Довициозо. Еспаргаро пък стана 9-и със 114 т. Джарвис обаче каза, че в Yamaha сега се интересуват от Алекс Ринс и Маверик Винялес.
Самият Брадли Смита твърди, че наближава повратен момент в кариерата му. Ако напусне Tec3, той може да стане част от заводските отбори на Suzuki, Ducati или КТМ.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.