Кейси Стоунър се завърна на пистата в MotoGP

Двукратният шампион в MotoGP Кейси Стоунър се завърна на пистата. Австралиецът тества машината на Ducati от миналия сезон на Сепанг в Малайзия. Той постигна много добро време 2:01.1 мин, като постижението му бе само с 0.7 сек по-слабо от най-бързата състезателна обиколка, записвана от машината на Ducati на това трасе. Сесията на Сепанг беше първо качване на състезателен мотоциклет за Стоунър след свирепата катастрофа по време на състезанието „8-те часа на Сузука” през миналата година.
„Определено ще имам нужда от време да се адаптирам, заяви Стоунър. – Не съм се качвал на мотоциклет от MotoGP от година и на какъвто и да е от половин година. Мисля, че тимът на Desmosedici GP има голям потенциал и е важно да подготвим машината достатъчно добре за Яноне и Довициозо, за да имат шанс за добро представяне.”
За момента както Стоунър, така и ръководството на тима, отричат пилотът да има ангажимент към състезателната дейност и засега се предвижда той да бъде тестов пилот, както и лице на отбора. Утре започват същинските тестове на Сепанг, където ще участват всички водещи отбори от MotoGP.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.