MotoE: Ди Мелио измъкна E-Pole от Симеон MotoE: Ди Мелио измъкна E-Pole от Симеон

Световният шампион за 2008 в клас 125 куб. см Майк ди Мелио спечели първата позиция в Световната купа FIM Enel MotoE. Той бе най-бърз в сесията E-Pole за Гран при на Австрия . втори кръг от шампионата за електрически мотоциклети.  Пилотът на EG 0,0 Marc VDS постигна 1:35.182 съ своя Energica Ego Corsa. Той бе само на 0.011 сек. от втория – Ксавие Симеон (Avintia Esponsorama Racing). Трети стана Брадли Смит (One Energy Racing).

Това бяха тримата на първа редица в Австрия.

Предвижданията за буря не се сбъднаха и втората сесия E-Pole в историята на шампионата мина без проблеми. Ранди де Пюние (LCR E-Team) бе първи на трасето, но времето на французина бе отменено поради превишаване на лимита на пистата. Мотоциклетистите тръгнаха един по един за един в обиколката за E-Pole.
Симеон беше 7-и във FP3. Когато излезе на трасето, белгиецът не направи грешка да излезе начело. Шестима състезатели трябваше да следват бившия пилот от MotoGP, който беше направил най-добрата си обиколка през уикенда. Времето за победа беше 1:35.193.

Матия Касадей (Ongetta SIC58 Squadra Corse) беше първият, който опита да подобри времето на Симеон. Италианецът обаче катастрофира на завой 4 и сложи край на шансовете си за добра стартова позиция. Тогава лидерът в шампионата Ники Тули (Ajo MotoE) се опита да вземе първото място. Финландецът обаче остана само 3-и, зад Симеон и Жеско Рафин (Dynavolt Intact GP).

Смит постигна добро време и стана втори. Една грешка – хлъзгане във втори сектор, струваше E-Pole на британеца.

Той бе само на малко повече от десета от Симеон. Ерик Гранадо (Avintia Esponsorama Racing) също се опита за измести Симеон. Бразилецът обаче изостана на 7 десети. Дойде ред на Ди Мелио и Хектор Гарзо (Tech 3 E-Racing).

Ди Мелио бе най-бърз в първия сектор, загуби време в третия, но въпреки това бе по бърз с 0.011 сек. от Симеон. Така зае първа позиция Предстоеше само Гразо да направи своята бърза обиколка. Той обаче стана 6-и, а първите 7 бяха събрани в 0.221 сек.

На първа редица за старта утре са Ди Мелио Симеон и Смит. Зад тях са Рафин, първият победител в шампионата в Германия Ники Тули и Гарзо. Трета редица е за Матео Ферари (Trentino Gresini MotoE), Алекс де Анжелис (Octo Pramac MotoE) и Ерик Гранадо. Топ 10 оформи Мария Ерера (OpenBank Angel Nieto Team).

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *