Moto2: Нагашима взе първата си полпозишън в Австрия

Тецуя Нагашима (ONEXOX TKKR SAG Team) взе първата си полпозишън в Moto2. Той постигна 1:28.718 в Q2 и утре ще стартира първи в Гран при на Австрия. Японецът победи Брадз Биндер (Red Bull KTM Ajo), който остана втори. Другата изненада бе 3-ото място на тайландеца Сомкиат Чантра (Idemitsu Honda Team Asia), който за първи път ще стартира от първа редица.
Прогнозираната буря остана настрана, а слънцето продължи да грее и в двете сесия Q1 и Q2 на средния клас на пистата Ред Бул Ринг.  От първата част на квалификацията дойдоха Икер Лекуона (American Racing KTM) и Лука Марини (SKY Racing Team VR46). 18 състезатели бяха в  една секунда във Q2.
Биндер определяше темпото. Южноафриканецът се опитваше да даде на KTM домакинско предимство. Нагашима бе бърз през целия уикенд и японският пилот на Kalex излезе първи в 3-ата си летяща обиколка- В същия тур Чантра даде достатъчно добро време за 3-о място.
В същото време лидера в шампионата Алекс Маркес (EG 0,0 Marc VDS) беше на границата на топ 10. Той отиде на пето място, но времето му в обиколката бе отменено за надхвърляне на лимитите на пистата. Пилотите от Moto2 се мъчеха да вървят по-бързо от ранните си обиколки.

Така  Нагашима, Биндер и Чантра окупираха първа редица.

Един от топ пилотите на шампионата Том Люти (Dynavolt Intact GP) беше в бърза обиколка. Швейцарецът беше малко над една десета при третия сектор, но зае 4-о място. Пилотът, стъпил на подиума в Чехия – Енеа Бастианини (Italtrans Racing Team) бе много бърз в последната си обиколка.
Италианецът а-ха да развали японско-тайландското парти на първа редица, но не успя. Бастанини изгони само Люти от 4-о място и го прати на 5-о. Така празникът за Нагашима и Чантра си остана. За първи път тайландец пилот тръгва от първа редица след Ратапарк Вилайрот в клас Moto2 в Асен през 2010 г.

Биндер е на отличната втора позиция, за да се бори за победата на KTM в Австрия.

На втора редица са Бастианини, Люти и Лоренцо Балдасари (FlexBox HP 40). Първи на 3-а редица е Шави Виерге (EG 0,0 Marc VDS). До испанеца е сънародникът му Хорхе Наваро (Beta Tools Speed Up) и съотборникът на Нагашима Реми Гарднър. Марини оформи топ 10.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.