Moto3: Тацуки Сузуки печели от първа позиция Moto3: Тацуки Сузуки печели от първа позиция

Тацуки Сузуки (SIC58 Squadra Corse) превърна първата си позиция на старта на Гран при на Андалусия в победа в състезанието. Японецът водеше и запази позицията си пред финиширалия втори Джон Макфий (Petronas Sprinta Racing). Трети стана Челестино Виети (SKY Racing Team VR46). Така Сузуки се реваншира на миналата седмица, когато стартира пак от първа позиция, но стана 8-и.

Драма преживя лидерът в шампионата Алберт Аренас (Soliunion Aspar Team Moto3), който катастрофира. До момента той имаше  две победи. Същото разочарование изпита и Аи Огура (Honda Team Asia), който също падна.

Сузуки взе холшота и поведе. Преследваха го Габриел Родриго (Kömmerling Gresini Moto3) и Огура.

Най-прогресиращият пилот бе Дарин Биндер (CIP Green Power KTM), който стартира 25-и с две най-бързи обиколки влезе в топ 10. Отпред имаше група от 10 състезатели. Те правеха класическа битка в Moto3. Родриго и Раул Фернандес (Red Bull KTM Ajo) на няколко пъти догонваха Сузуки.

Лидерът на шампионата Аренас се чувстваше удобно във водещата група. Той обаче не прецени добре подстъпа към бързия десен 11-и завой. Аренас падна и бе откаран към медицинския център за преглед. Преди това бе паднал и Огура. Така топ пилотите бяха  аут.

Дуелът се заформи между Сузуки и Макфий. Шотландецът направи грешка и мястото му заеха Родриго и Биндер. Биндер взе втора позиция от аржентинеца. Тони Арболино (Rivacold Snipers Team) падна, заедно с Феранандес и турчинът Дениз Ончу (Red Bull KTM Tech3), който имаше рожден ден. Те катастрофираха на завой 5.

Сузуки бе начело. Макфий с пребори с Биндер след труден дуел. Биндер всъщност допусна грешка на завой 5  и остана 5-и. Шотландецът бе още по-нахален. Искаше да заеме местенцето на Сузуки и го атакува на завой 13, но не успя.

Така Тацуки Сузуки спечели. Това бе неговата втора победа в Moto3.  Мафий взе важни 20 т.  Виети за стана трети,  като за него това 5-и подиум в класа.

Биндер бе 4-и, следван от Родриго – 5-и. Той финишира след Джереми Алкоба (Kömmerling Gresini Moto3). Той обаче получи наказание от 3 секунди и стана 7-и. Пред него бе Раул Фернандес.

Аренас продължава да води във временното класиране. Сузуки излезе втори, на 6 т. от лидера. Макфий е трети с 40 т. Огура се смъкна 5-и във временното класиране.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0