Moto2: Първи успех на Бастианини, италиански подиум на Херес Moto2: Първи успех на Бастианини, италиански подиум на Херес

Енеа Бастианини (Italtrans Racing) се върна на подиума след две години. Италианецът спечели победата в Moto2 за Гран при на Андалусия. Бастианини имаше изцяло италианска компания от съотборниците в SKY Racing Team VR46 Лука Марини и Марко Безеки. За първи път от 22 години има италиански подиум в средния клас. Последно това се случи в Имола през 1998 г. Тогава победата спечели Валентино Роси.

Безеки взе холшота от първа позиция и водеше половин обиколка. Бастианини направи смела атака в завой 6 и излезе начело. Три завой по-късно го последва съотборникът му Марини.  Пилотът на Italtrans Racing дръпна напред и имаше преднина от 3-4 десети, като водеше колоната в Moto2 за първи път в кариерата си.

Тримата се закрепиха начело . Зад тях Хорхе Наваро  (Beta Tools Speed Up) атакува отвътре Хорхе Мартин (Red Bull KTM Ajo). Испанците обаче отвориха завоя и това помогна на Мартини, Безеки Сам Лоус (EG 0,0 Marc VDS) да заемат местата от 2-о до 4-о и да циментират позициите си до финала.

На финала Бастианини прекоси финала на 2,153 сек.  пред Марини. Последният взе 20 т., след като миналата седмица спечели 25. Безеки се задоволи с третото място, но пък гордо направи подиума италиански.

Четвърти стана Лоус, с по-малко от секунда зад Безеки. Пети стана Арон Канет (Openbank Aspar Team Moto3) на повече от 9 сек. Шести бе Хорхе Мартин, следван от Том Люти (Liqui Moly Intact GP).

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0