MotoE: Победа на новака Доминик Аегеретер

Доминик Аегеретер (Dynavolt Intact GP) стана звездата на Гран при на Андалусия в MotoE. Новакът при „електричките“ спечели победата на пистата Херес-Анхел Нието. Швейцарецът, за който това е едва втори старт в Световната купа Enel MotoE, стартира от първа позиция и победи в надпреварата.

На подиума му асистираха друг дебютант – Жорди Торес (Pons Racing 40) и Матия Казадеи (Ongetta SIC58 Squadracorse).

Състезанието се разви драматично за асовете. Носителят на Световната купа Матео Ферари (Trentino Gresini MotoE) и победителят от миналата седмица в Гран при на Испания Ерик Гранадо (Avintia Esponsorama Racing) катастрофираха на завой 6, две обиколки преди края.
Стартът бе страхотен. Аегеретер взе холшота от първа позиция, но Ферари го изпревари от вътрешната страна на завой 5. Аегеретер бе притиснат и от местният герой Алехандро Медина (Openbank Aspar Team) като излезе напред от 6-а стартова позиция.
Доминик бе на 3-а позиция след Ферари и Медина, когато Гранадо започна атака, за да вземе втора победа за една седмица. Швейцарецът се върна на втора позиция, малко преди Медина да катастрофира на завой 1. Гранадо стана 3-и с най-бърза обиколка.

Драмата настъпи на завой 6. Ферари закъсня със спирането, а Гранадо беше на грешното място в неподходящия момент.

Ферари се заби в гърба на Гранадо и двамата се удариха. Така отвориха път на Аегеретер и Торес. Швейцарецът не направи грешка в последната си обиколка, за да спечели първата си надпревара в MotoE.
Той бе с 2,6 сек. пред Торес. Така двама новаци се качиха на подиума.  Касадеи успя да се измъкне от катастрофата на Ферари и Гранадо и взе втория си  подиум в електрически клас.
Четвърти стана Алекс де Анджелис (Octo Pramac MotoE). Той изпревари Николо Канепа (LCR E-Team) с 0.053 сек. Тулович стана 6-и след подиума си миналата седмица.
Топ 10 оформиха Майк Ди Мелио (EG 0,0 Marc VDS), Джош Хук (Octo Pramac MotoE), Ксавие Симеон (LCR E-Team) и Шави Карделус (Avintia Esponsorama Racing). Гранадо успя да се домъкне до 13-о място
Във временното класиране Аегеретер води с 11 т. на Торес. Гранадо е трети на 13 т. от швейцареца.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.