MotoE: Победа на новака Доминик Аегеретер MotoE: Победа на новака Доминик Аегеретер

Доминик Аегеретер (Dynavolt Intact GP) стана звездата на Гран при на Андалусия в MotoE. Новакът при „електричките“ спечели победата на пистата Херес-Анхел Нието. Швейцарецът, за който това е едва втори старт в Световната купа Enel MotoE, стартира от първа позиция и победи в надпреварата.

На подиума му асистираха друг дебютант – Жорди Торес (Pons Racing 40) и Матия Казадеи (Ongetta SIC58 Squadracorse).

Състезанието се разви драматично за асовете. Носителят на Световната купа Матео Ферари (Trentino Gresini MotoE) и победителят от миналата седмица в Гран при на Испания Ерик Гранадо (Avintia Esponsorama Racing) катастрофираха на завой 6, две обиколки преди края.

Стартът бе страхотен. Аегеретер взе холшота от първа позиция, но Ферари го изпревари от вътрешната страна на завой 5. Аегеретер бе притиснат и от местният герой Алехандро Медина (Openbank Aspar Team) като излезе напред от 6-а стартова позиция.

Доминик бе на 3-а позиция след Ферари и Медина, когато Гранадо започна атака, за да вземе втора победа за една седмица. Швейцарецът се върна на втора позиция, малко преди Медина да катастрофира на завой 1. Гранадо стана 3-и с най-бърза обиколка.

Драмата настъпи на завой 6. Ферари закъсня със спирането, а Гранадо беше на грешното място в неподходящия момент.

Ферари се заби в гърба на Гранадо и двамата се удариха. Така отвориха път на Аегеретер и Торес. Швейцарецът не направи грешка в последната си обиколка, за да спечели първата си надпревара в MotoE.

Той бе с 2,6 сек. пред Торес. Така двама новаци се качиха на подиума.  Касадеи успя да се измъкне от катастрофата на Ферари и Гранадо и взе втория си  подиум в електрически клас.

Четвърти стана Алекс де Анджелис (Octo Pramac MotoE). Той изпревари Николо Канепа (LCR E-Team) с 0.053 сек. Тулович стана 6-и след подиума си миналата седмица.

Топ 10 оформиха Майк Ди Мелио (EG 0,0 Marc VDS), Джош Хук (Octo Pramac MotoE), Ксавие Симеон (LCR E-Team) и Шави Карделус (Avintia Esponsorama Racing). Гранадо успя да се домъкне до 13-о място

Във временното класиране Аегеретер води с 11 т. на Торес. Гранадо е трети на 13 т. от швейцареца.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0