Moto3: Дала Порта с важна крачка към титлата

Лоренсо Дала Порта с Honda направи голяма крачка към титлата в Moto3 тази година след победа на пистата Мотеги в Япония.
В същото време основният му съперник Арон Канет падна. Така 3 кръга преди края Дала Порта има аванс от цели 47 точки. Пилотът на Leopard Racing може да си осигури титлата още в следващия кръг в Австралия.
Дала Порта направи страхотно състезание от 6-а стартова позиция и записа 2-а победа за сезона. Той обаче има цели шест 2-и места и постоянството е на път да му донесе крайния триумф.
До него на подиума в Япония се качиха още Алберт Аренас (Gaviota Angel Nieto Team) и Челестино Виети (SKY Racing Team VR46).
Състезанието не завърши Тони Ароболино (VNE Snipers), който е 3-и в генералното класиране. Той падна в средата на надпреварата и така на практика италианецът загуби шансове за титлата.
Дала Порта не потегли добре и в началото бе назад, но бързо наваксваше. В 9-ата обиколка той поведе колоната, а в същото време Канет бе изостанал до 6-а позиция. В опита си да напредне, той изгуби контрол над мотора си в завой 9.
Дълго време на 2-а позиция се движеше Тацуки Сузуки (SIC58 Squadra Corse). В края обаче той бе изпреварен от Аренас и Виети и остана извън местата на почетната стълбичка в домашното си състезание.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.