Moto2: Марини с втора поредна победа за сезона

Лука Марини от екипа на SKY Racing Team VR46 записа втора поредна победа за сезона в Moto2. Италианецът спечели Гран при на Япония на пистата Мотеги след здрава битка с Томас Люти от екипа на Dynavolt Intact.
Местата на подиума допълни шампионът в Moto3 за миналата година Хорхе Мартин (Red Bull KTM Ajo), за който това е първо качване на почетната стълбичка в класа след старт от 14-о място.
Марини стартира от полпозишън и поведе, следван от Аугусо Фернандес и Лоренсо Балдасари от екипа на FlexBox HP40. Зад тях бе изненадващо Сомкиат Чантра, който се възползва от грешка на Балдасари и зае 3-ото място.
Лидерът в първенството Алекс Маркес (Marc VDS EG 0,0) едва не падна във втората обиколка и бе по-назад в класирането. След излизане от трасето отпадна Брад Биндер от екипа на Red Bull KTM Ajo.
В следващите обиколки Маркес вдигна темпото и започна битка с Марсел Шрьотер и Фернандес. Това позволи на Марини, Балдасари и Люти да се откъснат напред. Томас изпревари Лоренсо и излезе на 2-а позиция. След което започна да притиска и лидера. Последва атака на завой 9 и Люти поведе колоната.
По-назад Маркес се активизира. Испанецът се справи с Чантра за 5-ото място. Мартин пък настигна Балдасари в битката за 3-ото място, като Лоренсо бе изостанал от първите двама. А те трябваше да определят победителя.
2 обиколки преди финала Марини пое отново лидерството, като изпревари Люти и до финала не му даде възможност да го атакува. Хорхе пък изпревари Балдасари и се качи на подиума. Зад Балдасари 5-и се класира Хорхе Наваро, който успя да изпревари Маркес.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.