Moto2/Moto3: КТМ доминира на тестовете в Херес Moto2/Moto3: КТМ доминира на тестовете в Херес

След трудния старт на сезона, пилотите на KTM в клас Moto2 показаха мускули. Това стана вчера на официалните тестове на Moto2 и Moto3 на пистата Херес.

Брад Биндер (Red Bull KTM Ajo имаше два различни мотора, с които пробваше две различни подвижни рамена. Той, заедно със съотборника си Хорхе Мартин  опитваха няколко различни варианта. Байкът на Марко Безеки от Red Bull KTM Tech 3 също беше с различно подвижно рамо.

Поне една нова рама е използвана от една или две машини на KTM. American Racing KTM е имал и трети мотоциклет в бокса си, който е бил под прикритие.

След теста Биндер и Мартин бяха позитивни за промените, които бяха пробвали. Те са доволни от подобренията, направени при каране в горещо време. Това бе ключов проблем за тях на Херес.

Нови части изпробваха и MV Agusta Idealavoro Forward. Те също имаха нова подвижно рамо и шарнир. Досега MV Agusta вече има два пъти повече точки от дебютния си сезон в Moto2, според тима има сериозен напредък.

След тежката катастрофа в началото на състезанието на Херес, Реми Гарднър (ONEXOX TKKR SAG Team) не прави тестове. Това попречи на екипа на SAG да пробва нови части. Съотборникът на Гарднер – Тецута Нагашима се справи със задачата, въпреки катастрофата, която направи на 13-ия завой.

Матия Пасини също се завърна на мотоциклета с рама на Kalex. Италианският ветеран помага със звездния си талант на Petronas Sprinta Racing. Той замени контузения Кхайрул Идам Пави. Сам Лоус (Federal Oil Gresini Moto2) бе доволен от теста, след проблемите, които имаше през уикенда.

В клас Moto3 Алберт Аренас (Sama Qatar Angel Nieto Team) работеше по настройките на байка и по специално на съединителя.

Той навъртя доста километри, след като инцидент с велосипед го извади от участие в Аржентина и Америка. Това не му попречи да влезе в топ 5 на Херес.
Лидерът на шампионата Арон Канет (Sterilgarda Max Racing) беше също на пистата. Той пробва имаше някои нови части на предната вилка. Аренас също ги изпробваше на последната сесия за деня. Пилотът, който е само на една точка зад Канет в класирането – Николо Антонели (SIC58 Squadra Corse), беше също активен. Победителят от Херес работеше по подготовка за Франция. По-специално по електрониката, съединител и спирането с двигателя.
Шампионът на Red Bull MotoGP Rookies Cup – Чан Ончу (Red Bull KTM Ajo) се стреми към повече километри. Най-младият победител в Гран При се опитва да намери общ език с КТМ за 2019 г.  Досега той се бори с него. Турският ездач имаше много време на пистата , но катастрофира два пъти. Пилотът е без контузии.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *