Mission Motorcycles фалира

Американската компания Mission Motorcycles, базирана в Сан Франциско обяви фалит. Съдът постанови, че всички движими и недвижими активи трябва да се разпродадат, за да се изплатят част от задълженията към кредиторите. Банкрутът официално бе обявен от изпълнителният директор на Mission Motorcycles Марк Сийгър.
Компанията се занимава с производство на електрически мотоциклети. Преди фалита се подготвяха два електрически супербайка. Състезателният RS бе планиран за лимитирана серия от 40 броя на цена от 53 000 евро. Другият модел е пътната версия Mission R и цената му е наполовина – 26 500 евро. Производството на моторите трябваше да започне тази година, но дори и да има готови машини, то бъдещите им собственици са изгорели с депозита, даден за тях.
Банкрутът на Mission Motorcycles е следствие на спирането на американската Mission Motors, която произвеждаше електродвигателите за Mission R и RS. Компанията . Mission Motors е основана от Мейсън Кабът, Форест Норт и Едуард Уест през 2007 г. Миналата година Honda Shinden San от Team Mugen направи рекордна обиколка в състезанието на остров Ман – TT Zero с време 19:17,300 със средна скорост 117.366 м/ч. Доставчик на електрическия двигател и технологията за задвижване на Mugen бе Mission Motors.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.