Коне и мотори ще се надбягват на Банкя

На 26 септември от 10.00 ч. ще стартира първото издание на „Конен фестивал – 1000 конски сили“ на площ от над 100 000 кв. м на територията на Национален хиподрум Банкя. Организатори на събитието са: списание „Езда”, БАКТ (Българската асоциация за конен туризъм ) и община Банкя.
В програмата на фестивала са включени много атракции с коне, като надпрепускане с двуколки на 1600 м, гонки с коне от арабска и чистокръвна английска породи на 2400 м; демонстрации на обездка, прескачане на препятствия (надскачане) и крос-кънтри.
Ще има специално участие на конен ескадрон към звено „Конна полиция“ на СДВР; дресура на коне; спектакъл на дизайнерката Мира Бъчварова – „Коне и мотори“ (модно ревю – квинтет чопъри & квинтет коне), саблена сеч и стрелба с лък от гърба на коня и др.
Ще има пряк двубой – кон срещу мотор. Ще се доказва кой е по-бърз – жокей с бегови жребец (шампион за 2015) и мотоциклетист – шампион в клас ендуро; надпревара на двуколка срещу офроуд машина 4х4.
За публиката също ще има атракции като първи уроци по езда; разходка с пони, кон или файтон; бира и скара; ретро парад, тест на автомобили 4х4 и др.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.