Нов отбор от София – Kida Motorsport Нов отбор от София – Kida Motorsport

Изцяло нов отбор – Kida Motorsport (София) ще участва в мотоциклетните състезания догодина. Тимът приема в състава си най-младият състезател в националния мотоциклетен елит – Милен Георгиев с Yamaha, който ще се състезава в клас SSP и Ангел Луканов с Yamaha, който миналата година направи изключително успешен дебют в клас F600.

 

Милен Георгиев е роден на 17 юни 1999 г., и е на пистата вече 12 години. В кариерата си има над 150 старта в различните мотоциклетни дисциплини, редица титли и победи: бронзов медалист в Супермото, клас SM85, четирикратен шампион на България в клас SP125, от 2014 до 2017 г., четирикратен източноевропейски шампион в клас SP125, от 2014 до 2017 г.

През 2017 г. Милен Георгиев дебютира в клас Supersport 600 (SSP), където записва множество подиуми, както и рекорд на Източна Европа за 600 сс на състезание в Румъния. През 2018 г. следват поредица подиуми и победи, стабилно представяне и подобрение на собствения рекорд от 2017 в източноевропейския шампионат. Дори и след пропуснати два старта поради падане и последвала контузия, Георгиев със спечеленото злато в последните три състезания за 2018 г., си гарантира бронзовото отличие за годината клас Supersport 600. През 2019 г. целта на Милен титли в националния, и източноевропейския шампионати, както и участия в най-силния шампионат на Европа – ALPE ADRIA.

Ангел Луканов е роден на 3 септември 1987 г. в София. Дебютира в пистовия мотоциклетен  шампионат през 2018 г. в клас Superstock 600 (Formula 600), като пропуска първите две състезания за сезона поради контузия, получена по време на тренировка. При дебюта си в източноевропейския шампионат завършва в топ 10 и дава сериозна заявка за следващото състезание. През август на пистата в Серес по време на кръг от източноевропейския шампионат дава много добро време. До края на сезона показва сериозна стабилност и добри времена на състезанията и тренировъчните сесии. До края на годината е сред топ 5 най-добрите пет в класа си.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *