Куартараро е най-успешният френски пилот във висшия клас Куартараро е най-успешният френски пилот във висшия клас

Втората поредна победа на Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT) идзригна нови суперлативи за пилота. Нищо чудно. Той взима 50 т. от 50 възможни и доминира и в двата състезателни уикенда досега.

21-годишният пилот на Petronas Yamaha SRT си тръгва от Херес с 10 т. аванс пред Маверик Винялес (Monster Energy Yamaha MotoGP) в класирането на MotoGP.

Първата победа на Куартараро беше изключително впечатляваща, но втората му беше още по-добра. Условията бяха по-изтощителни – температура от 36 градуса на въздуха и 59 градуса на асфалта.

Куартараро стартира от първа позиция и спечели състезание за втори път за седем дни.  Следващите го пилоти с YZR-M1 – заводските Винялес и Валентино Роси (Monster Energy Yamaha MotoGP) нямаха достоен отговор на французина.

Пресичайки финала,  Куартараро записа името си в историята. Преди седмица той стана осмият най-млад пилот с победа във висшия клас. Освен това стана първият сателитен пилот на Yamaha, спечелил състезание в MotoGP. Третото му постижение бе, че е първият пилот на Yamaha, спечелил от първа позиция след Лоренсо във Валенсия 2016 г. Отделно бе първият френски състезател, победител в кралската класа след 20 години.

Сега Марсилезата звуча на Херес два пъти за седем дни. Този уикенд Куартараро стана вторият най-млад мотоциклетист, спечелил две поредни състезания от висшия клас след Марк Маркес (Repsol Honda). Новакът за годината стана най-успешният френски пилот при кралете.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0