Yamaha FJR1300AE става новият италиански национален полицейски мотоциклет Yamaha FJR1300AE става новият италиански национален полицейски мотоциклет

Италианският клон на Yamaha Motor Europe NV създаде и разработи проектът “Yamaha for Police”. Чрез него компанията предоставя на разположение своята дългогодишна технологична традиция и надеждност. Моторът ще служи на правоприлагащите органи и местната администрация.

Благодарение на програмата “Yamaha for Police”, Италианската национална полиция ще може да използва в работата си най-модерния спортен турър на Yamaha, създаван някога. Той е със специално създадени настройки.

Yamaha 90 FJR1300AE е доставен на италианската полиция. С него тя ще може да патрулира и да гарантира  обществения ред. Ще извършва  всички услуги, свързани с безопасността на гражданите.  Всичко това ще става с усъвършенствано и надеждно превозно средство, оборудвано със специален комплект.

Спецификация на полицейския мотоциклет

 • FJR1300AE се задвижва от 4-цилиндров редови двигател с обем 1298 куб. см. Това гарантира отлично ускорение, спортни показатели и нисък разход на гориво. При изпълнение на деликатните задачи на полицейските служители този двигател позволява стил на шофиране, подходящ за всички ситуации.
 • Специалното оцветяване е направено с цветовете и логата на бялото и синьото на италианската национална полиция. Включва и специфична схема, проектирана в партньорство с INTAV Srl, състояща се от:
 • LED мигащ маяк монтиран на телескопичен стълб
 • Двойка предни мигащи светлини с LED технология, интегрирана в стандартното предно стъкло
 • Звуков комплект, състоящ се от двойка неодимиум говорители с понижен профил, главен и помощен, оборудвани с електронен модул
 • Вградена двутонова сирена, с авариен и спасителен звук
 • Система за управление с водоустойчив панел с бутони, оборудван с бутони с подсветка

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020  От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.    На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.    Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0