Хорке Лоренсо стана полицайЗатова пилотът бе цял ден с отряд на каталунската полиция Mossos d’Esquadra. Те дежуриха на магистралата С-35, която минава близо до Монтмело, където се прави Гран При на Каталуня.

Лоренсо лично поговори с 20 спрени за превишена скорост мотоциклетисти. Той им раздаваше листовки с призиви за спазване на правилата за движение, които са озаглавени “Не си умивайте ръцете!, като се има предвид да не се откъсват от проблемите. Много от спрените мотористи бяха страшно удивени, виждайки пред себе си звездата от пистата, вземаха от Лоренсо автографи и си правеха снимки.
Пилотът призна: “Никога досега не съм бил край пътя, заедно с полицаите. Това бе интересен опит и възможност да видя как те контактуват с мотоциклетистите. Винаги съм бил за удоволствие от ездата на мотор, което може да се сравни с малко неща в света. От друга страна винаги спазвам правилата за безопасност, които са писани за самите мотористи, а и за останалите участници в движението. Мога да кажа едно – който иска да се състезава, да отиде на пистата, а не да го прави на пътя.”