Бейлис може да се върне в СупербайкаТова заяви самият той в едно от последните си интервюта.
Бейлис каза, че се е пробвал в редица колоездачни и автомобилни състезания, но му е скучно и все си мисли за мотоциклетите и затова не изключва възможността да се върне отново на пистата. Трай заяви, че ако реши окончателно какво ще прави, той отново ще яхне в WSBK естествено Ducati – своята любима марка. За втори път след септември миналата година Бейлис изказва намеренията си за връщане.

Когато се оттегли от мотоциклетните състезания, австралиецът планираше да продължи кариерата си като пилот в сериите V8 Supercars и да забрави за мотоспорта, но явно не се е получило.
До последно Трой караше в World Superbike за отбора на Ducati Xerox с номер 21. Той е роден на 30 март 1969 г. и в началото се занимава с велосипеди, а след това сяда на мотоциклети. През 1995 г. той кара в австралийския шампионат Суперспорт, в следващите две години е в сериите Australian Superbike,като съответно става трети и втори.
През 1997 г. с уайлдкард участва в Гран При на Австралия в клас 250 куб. см за холандския тим Arie Molenaar Suzuki и става 6-и. След това получава предложение за участие в британския шампионат за GSE Team.
През 2000 г. Бейлис кара в сериите US AMA Superbike Championship, но практически веднага го викат в World Superbike, първо като заместник на контузения Карл Фогърти, който тогава е суперзвезда. През 2003 г. Бейлис и основния му съперник в WSBK – Колин Едуардс преминават в MotoGP. Трой става шести, а след това няма особени успехи и след края на сезон 2005, когато кара за Camel Honda, напуска шампионата и се връща в World Superbike. През 2006 г. кара отново с Ducati. На последното състезание от MotoGP във Валенсия, Ducati го канят за замени получилия травма Сете Жибернау. Бейлис не само го сменя, но стартира втори и печели състезанието, но не иска да се връща в MotoGP, а до последно кара в WSBK и постигна големи успехи. В края на 2008 г., когато ставна шампион за трети път, Трой обяви края на кариерата си в мотоспорта.   Пилотъ обаче не е прекъсвал сътрудничеството си с Ducati и дори прави тестове за тима.