Honda Monkey за Пламен Колев Honda Monkey за Пламен Колев

Пламен Колев получи своя нов 125-кубиков мотоциклет Monkey днес. Това стана на церемония в обновения шоурум на Honda на бул. „България“ 111А. Късметлията от MOTO EXPO 2019 избра легендарния модел на японската марка. Предложенията за награди бях много и доста атрактивни. Колев избра закачливият байк с ретро-къстъм дизайн. Наградата бе осигурена от Бултрако АД, официален представител на автомобилите и мотоциклетите Honda у нас.

Любопитна подробност е, че самият Пламен притежава Honda Hornet. И нищо чудно, че залага на прецизността и технологията на марката, тъй като работи като проджект мениджър в сферата на IT технологиите.

Ключовете за чаровната „маймунка“ официално му връчи Светослав Китанов, бранд мениджър секция двуколесни в Бултрако АД.

Светослав Китанов каза: „Изключително успешно протече за Honda приключилото наскоро MOTO EXPO 2019. Марката ни се радваше на огромен интерес и реализирахме 20 продажби по време на шоуто. В процес на финализиране сме на още сделки. Реализирахме ръст от 16% спрямо първото четиримесечие на 2018 г. Отчетохме общо 36 продажби от началото на годината и възвърнахме челните си позиции на пазара.“

Honda Monkey е мотоциклет с над половинвековна история. До ден-днешен продължава да печели сърцата на вече четири поколения ездачи.

SONY DSC

„Маймунката“ е един от най-разпознаваемите модели в световен мащаб. Пуснат е в серийно производство през 1961 г. в Япония. Бързо се превръща в любимия RV (Recreational Vehicle – мотоциклет за забавление). Той има  изключително лесното управление,  3-степенна механична скоростна кутия и центробежен съединител. Затова бързо се налага като любим и желан първи мотоциклет в живота на милиони фенове. Той гарантира лесно придвижване, максимално забавление и много безгрижни километри.

Новото поколение на малкия чаровник продължава да бъде стилно, закачливо и компактно. Съвременният Monkey е авангарден.

Неговият класически дизайн е успешно комбиниран с модерни технологии: обърната вилка, два задни амортисьора. LCD, IMU базиран ABS и LED светлини. Новият едноцилиндров 125-кубиков двигател е с мощност от 6,9 кВт (9 к.с.) при 7000 об/мин. Въртящият момент е 11 Нм при 5250 об/мин, а разходът на гориво 67 км/л. Готов за път тежи само 107 кг. Размерите му са (Д х Ш х В) 1710 x 755 x 1029 мм.

Препратките към оригиналната версия са очевидно и перфектно синхронизирани с модерните технологии. Това е дигиталното full-LCD табло, което поздравява с приветливо примигване при подаване на контакт. Километражът е с два режима и дигитален индикатор за горивото. Всички светлини са LED. Добре познатият wave ключ също е украсен с класическия Old Wing мотив. Той има функцията answer back и облекчава намирането на мотоциклета на претъпкания паркинг; ABS-ът е IMU (Inertial Measurement Unit).

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *