Гран при на Франция през октомври?

Организаторите на Гран при на Франция се надяват, че в календара може да бъде добавена надпревара за 2020 г. Те хранят надежди, че състезанието на пистата Льо Ман може да бъде добавено към актуализирания календар за 2020 г. Над него в момента работят Dorna, ФИМ и IRTA.
Избухването на Covid-19 доведе до отмяна на френския старт. Той беше планиран за 15 – 17 май, като беше отложен от 2 април. Този уикенд обаче състезание също няма да има. Така и не беше обявена нова дата за Льо Ман.

Въпреки това, има някаква надежда. Изпълнителният директор на Dorna Sports Кармело Еспелета обяви, че целта е да започне сезона през юли на пистата Херес-Анхел Нието.

Затова и старта във Франция е вероятен. Състезанията в Европа стават все по-възможни между юли и ноември.
Организаторите на Гран при на Франция заявиха: „Като организатор на френския кръг на MotoGP, ние работим непрекъснато, за да се опитаме да организираме състезания през 2020 г. Искаме то да бъде през първите две седмици на октомври. Възможността тепърва ще се потвърждава. През следващите седмици се надяваме на положителни промени в здравословната ситуация. Въпреки несигурността, която има по отношение на спазването на правилата, приети от правителството.“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.