Yamaha и RCS Sport обявяват инициатива за мобилност в подкрепа на борбата с COVID-19

Миналата събота, 9 май, паркът за мотоциклети Yamaha NIKEN трябваше да „започне работа“. Той бе предоставен от Yamaha Motor Europe за подкрепа на трите големи състезания по колоездене. Трябваше да поеме по пътищата за старта на 103-тото издание на Giro d’Italia. То трябваше да започне с Гранде Партенца в Будапеща, Унгария.
Поради продължаващата пандемия COVID-19 и трите големи надпревари – Giro d’Italia, Tour de France и La Vuelta, са отложени за по-късно през годината. Флотата на Yamaha NIKEN обаче няма да остане да бездейства през летните месеци.
Работейки в тясно сътрудничество с RCS Sport, Yamaha се договори да достави за следващите месеци целия парк на NIKEN. Вместо на Giro d’Italia, сега моторите ще помагат на медицински персонал и други основни работници в Италия. Така ще се помогне за борбата срещу COVID-19.
Революционната машина с три колела е перфектното решение за мобилност за основните работници. Той свежда до минимум личния контакт и намалява риска от предаване на COVID-19. Същевременно позволява подобряване на времето за трансфер между медицинските заведения в градска среда.
Флотът на NIKEN ще бъде предоставен на Червения кръст в Италия. Организацията ще определи кои области от техните операции в борбата с COVID-19 биха се възползвали най-много. Мотоциклетите NIKEN ще се използват и от работници, осигуряващи грижи по домовете. Те ще доставят продукти и лекарства у дома на тези, които се нуждаят от подкрепа.
Флотът на NIKEN се предостави на разположение, тъй като Италия прави прехода от карантина към по-нормален живот. Това ще бъде ключов компонент в усилията за овладяване на вируса в страната. Италия бе засегната много силно през последните месеци.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.